De koning ontvangt woensdag en donderdag zeven partijvoorzitters na de patstelling in de regeringsonderhandelingen en het ontslag van de koninklijke bemiddelaars. Voorlopig hebben de liberale partijen nog geen uitnodiging gekregen van de vorst.

N-VA-voorzitter Bart De Wever kwam om 11.30 uur als eerste langs op het paleis. Zijn partij trok maandag de stekker uit de regeringsonderhandelingen over het dossier van de financieringswet.

Opvallend is dat de koning zijn consultaties voorlopig beperkt tot de zeven partijen die tot nu toe aan de onderhandelingen deelnamen. Na De Wever ontvangt de vorst woendag nog de voorzitters van PS, CD&V, SP.A en CDH. Ecolo en Groen! worden donderdag verwacht. Open VLD en MR zijn (voorlopig) niet uitgenodigd.

De koning ontvangt woensdag en donderdag zeven partijvoorzitters na de patstelling in de regeringsonderhandelingen en het ontslag van de koninklijke bemiddelaars. Voorlopig hebben de liberale partijen nog geen uitnodiging gekregen van de vorst.N-VA-voorzitter Bart De Wever kwam om 11.30 uur als eerste langs op het paleis. Zijn partij trok maandag de stekker uit de regeringsonderhandelingen over het dossier van de financieringswet. Opvallend is dat de koning zijn consultaties voorlopig beperkt tot de zeven partijen die tot nu toe aan de onderhandelingen deelnamen. Na De Wever ontvangt de vorst woendag nog de voorzitters van PS, CD&V, SP.A en CDH. Ecolo en Groen! worden donderdag verwacht. Open VLD en MR zijn (voorlopig) niet uitgenodigd.