De Leuvense afdeling van sp.a draagt huidig voorzitter Bruno Tobback voor als kandidaat voor een nieuwe termijn. Dat is de thuisbasis van Tobback in consensus overeengekomen, zegt lokaal voorzitter Hendrik Delagrange. Het gaat om de eerste afdeling die Tobback en zijn running mate Inga Verhaert publiekelijk voordraagt.

De voorbije dagen maakten verschillende sp.a-afdelingen al bekend dat ze uitdager John Crombez voordragen. Weinig verrassend draagt Tobbacks eigen afdeling hem nu voor.

"De beslissing is in consensus genomen. Bruno was aanwezig en heeft kort zijn plannen toegelicht", aldus Delagrange.

Om aan de voorzittersverkiezingen te kunnen deelnemen, moet een kandidaat-voorzitter worden voorgedragen door minstens tien afdelingen uit twee provincies, die samen minstens vijfduizend sp.a-leden vertegenwoordigen. Vervolgens zijn het dan de sp.a-leden die effectief een nieuwe voorzitter kiezen.

Lijstjes

De afgelopen dagen was het vooral Tobbacks uitdager John Crombez die in de media kwam omdat er afdelingen (waaronder Gent) hun steun aan hem hadden toegezegd. Tobback zelf liet verstaan dat hij het publiceren van lijstjes 'niet de juiste tactiek' vindt. (Belga/JH)

De Leuvense afdeling van sp.a draagt huidig voorzitter Bruno Tobback voor als kandidaat voor een nieuwe termijn. Dat is de thuisbasis van Tobback in consensus overeengekomen, zegt lokaal voorzitter Hendrik Delagrange. Het gaat om de eerste afdeling die Tobback en zijn running mate Inga Verhaert publiekelijk voordraagt. De voorbije dagen maakten verschillende sp.a-afdelingen al bekend dat ze uitdager John Crombez voordragen. Weinig verrassend draagt Tobbacks eigen afdeling hem nu voor. "De beslissing is in consensus genomen. Bruno was aanwezig en heeft kort zijn plannen toegelicht", aldus Delagrange. Om aan de voorzittersverkiezingen te kunnen deelnemen, moet een kandidaat-voorzitter worden voorgedragen door minstens tien afdelingen uit twee provincies, die samen minstens vijfduizend sp.a-leden vertegenwoordigen. Vervolgens zijn het dan de sp.a-leden die effectief een nieuwe voorzitter kiezen. De afgelopen dagen was het vooral Tobbacks uitdager John Crombez die in de media kwam omdat er afdelingen (waaronder Gent) hun steun aan hem hadden toegezegd. Tobback zelf liet verstaan dat hij het publiceren van lijstjes 'niet de juiste tactiek' vindt. (Belga/JH)