De jaarlijkse overlastcampagne die de stad Leuven, de KU Leuven, de lokale politie en de Leuvense Overkoepelende Kringorganisatie (LOKO) op touw zetten, viseert dit jaar de kotfuiven. Die zijn de afgelopen jaren duidelijk toegenomen en zorgen geregeld voor overlast. De campagne werd dinsdagavond gelanceerd in het Leuvense stadhuis.

Respect voor de buren

Met affiches en een filmpje worden studenten gesensibiliseerd om bij de organisatie van een kotfuif respect te hebben voor de buren. Zo wordt geadviseerd om steeds ramen en deuren te sluiten, de volumeknop in de gaten te houden, de buren vooraf te verwittigen of uit te nodigen, het buiten rustig te houden, als gastheer nuchter te blijven en dergelijke feestjes te melden aan de lokale politie.

Studenten kunnen zelfs een kotfuif voor 25 personen winnen, hetzij met foto's waarop ze samen met de affiche prijken of door het delen van het filmpje op sociale media.

Bier te duur op café

De Leuvense studentenagent Nick Vanden Bussche beaamde dinsdagavond dat de kotfuiven door het stijgend aantal studenten en het verschil in bierprijs op café een toenemend probleem vormen.

De eerste tien dagen van het nieuwe academiejaar aan de KU Leuven verliepen al bij al vrij rustig. Het afgelopen jaar werden allerlei maatregelen genomen om de overlast in te dijken. Zo sluiten de meeste fakbars om 5 uur 's morgens de deuren en laten ze nog enkel studenten toe. Ze zetten ook nog steeds stewards in om de rust op straat te handhaven. Vorig academiejaar gaf de politie een 90-tal studentenstewards een opleiding. (Belga/TV)

De jaarlijkse overlastcampagne die de stad Leuven, de KU Leuven, de lokale politie en de Leuvense Overkoepelende Kringorganisatie (LOKO) op touw zetten, viseert dit jaar de kotfuiven. Die zijn de afgelopen jaren duidelijk toegenomen en zorgen geregeld voor overlast. De campagne werd dinsdagavond gelanceerd in het Leuvense stadhuis. Met affiches en een filmpje worden studenten gesensibiliseerd om bij de organisatie van een kotfuif respect te hebben voor de buren. Zo wordt geadviseerd om steeds ramen en deuren te sluiten, de volumeknop in de gaten te houden, de buren vooraf te verwittigen of uit te nodigen, het buiten rustig te houden, als gastheer nuchter te blijven en dergelijke feestjes te melden aan de lokale politie. Studenten kunnen zelfs een kotfuif voor 25 personen winnen, hetzij met foto's waarop ze samen met de affiche prijken of door het delen van het filmpje op sociale media. De Leuvense studentenagent Nick Vanden Bussche beaamde dinsdagavond dat de kotfuiven door het stijgend aantal studenten en het verschil in bierprijs op café een toenemend probleem vormen.De eerste tien dagen van het nieuwe academiejaar aan de KU Leuven verliepen al bij al vrij rustig. Het afgelopen jaar werden allerlei maatregelen genomen om de overlast in te dijken. Zo sluiten de meeste fakbars om 5 uur 's morgens de deuren en laten ze nog enkel studenten toe. Ze zetten ook nog steeds stewards in om de rust op straat te handhaven. Vorig academiejaar gaf de politie een 90-tal studentenstewards een opleiding. (Belga/TV)