De federale verkiezingen van 13 juni zijn legaal, maar tegen de grondwet. Dat heeft ontslagnemend premier Yves Leterme vrijdag gezegd. Zijn regering legde de verkiezingsdatum definitief vast op 13 juni.

Zoals vanouds gaan de stembureaus open om 8 uur 's morgens. Waar met potlood en papier wordt gestemd, sluiten ze om 13 uur. Waar elektronisch wordt gestemd, sluten ze om 15 uur.

Op de RTBF-radio zei Leterme vrijdagmorgen dat de verkiezingen en de wet die ze regelt tegen de grondwet zijn, verwijzend naar de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Maar de stembusslag is volgens de premier wel wettelijk.

Leterme gelooft niet dat lange regeringsonderhandelingen het Belgisch EU-voorzitterschap in gevaar zouden brengen.

Na afloop zei de premier te hopen op een serene campagne over thema's die er voor de maatschappij toe doen.

De federale verkiezingen van 13 juni zijn legaal, maar tegen de grondwet. Dat heeft ontslagnemend premier Yves Leterme vrijdag gezegd. Zijn regering legde de verkiezingsdatum definitief vast op 13 juni.Zoals vanouds gaan de stembureaus open om 8 uur 's morgens. Waar met potlood en papier wordt gestemd, sluiten ze om 13 uur. Waar elektronisch wordt gestemd, sluten ze om 15 uur.Op de RTBF-radio zei Leterme vrijdagmorgen dat de verkiezingen en de wet die ze regelt tegen de grondwet zijn, verwijzend naar de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Maar de stembusslag is volgens de premier wel wettelijk.Leterme gelooft niet dat lange regeringsonderhandelingen het Belgisch EU-voorzitterschap in gevaar zouden brengen.Na afloop zei de premier te hopen op een serene campagne over thema's die er voor de maatschappij toe doen.