Omdat de tijd niet stilstaat, overhandigde Leterme geen echte sleutel aan Di Rupo, maar een badge.

Leterme wenste zijn opvolger "oprechte gelukwensen", in beide landstalen. Di Rupo van zijn kant, eerst in het Nederlands en daarna in het Frans, bedankte de toekomstige adjunct-secretaris-generaal van de Oeso voor de manier waarop hij het land heeft geleid, niet enkel in de periode van lopende zaken. "Het was een heel moeilijke periode", sprak Di Rupo. "De burgers mogen u dankbaar zijn."

Daarna trok Di Rupo naar de vierde verdieping van de kanselarij om er de eerste ministerraad van de nieuwe bewindsploeg voor te zitten. Vooraleer ze de vergaderzaal binnengingen, mocht elk regeringslid nog even poseren voor een foto. Op de agenda van de ministerraad stonden geen grootse punten. Het zou voornamelijk over de agenda van de komende dagen gaan. Woensdag tegen de middag zou het kernkabinet opnieuw bijeenkomen om zich over de tekst van de regeerverklaring te buigen, die de premier om 14.30 uur in de Kamer, en nadien in de Senaat, zal voorlezen.

Het was opvallend hoeveel media naar de Wetstraat 16 waren afgezakt. Tientallen journalisten, cameralui, fotografen en geluidstechnici stonden op mekaar gepakt in de gangen en kamers en op de trappen van de kanselarij. (Belga/TE)

Omdat de tijd niet stilstaat, overhandigde Leterme geen echte sleutel aan Di Rupo, maar een badge. Leterme wenste zijn opvolger "oprechte gelukwensen", in beide landstalen. Di Rupo van zijn kant, eerst in het Nederlands en daarna in het Frans, bedankte de toekomstige adjunct-secretaris-generaal van de Oeso voor de manier waarop hij het land heeft geleid, niet enkel in de periode van lopende zaken. "Het was een heel moeilijke periode", sprak Di Rupo. "De burgers mogen u dankbaar zijn." Daarna trok Di Rupo naar de vierde verdieping van de kanselarij om er de eerste ministerraad van de nieuwe bewindsploeg voor te zitten. Vooraleer ze de vergaderzaal binnengingen, mocht elk regeringslid nog even poseren voor een foto. Op de agenda van de ministerraad stonden geen grootse punten. Het zou voornamelijk over de agenda van de komende dagen gaan. Woensdag tegen de middag zou het kernkabinet opnieuw bijeenkomen om zich over de tekst van de regeerverklaring te buigen, die de premier om 14.30 uur in de Kamer, en nadien in de Senaat, zal voorlezen. Het was opvallend hoeveel media naar de Wetstraat 16 waren afgezakt. Tientallen journalisten, cameralui, fotografen en geluidstechnici stonden op mekaar gepakt in de gangen en kamers en op de trappen van de kanselarij. (Belga/TE)