"Het toekennen van die waarborg in de nasleep van de val van Dexia was en blijft een zeer verdedigbare oplossing. Wat de Commissie vindt, is geen wet van Meden en Perzen. Ze heeft zelf genoeg blunders op haar palmares", aldus Leterme, die bij het uitbarsten van de crisis premier was.

Concreet noemt de CD&V'er de Commissie mee verantwoordelijk voor de zwakte van het Europese bancaire stelsel en de "extreem geliberaliseerde" financiële sector. Volgens hem gaat de Commissie er met de beslissing "erg vlotjes aan voorbij dat er niet alleen geen alternatief was, maar ook dat ze zelf mee aan de basis lag van de implosie van het systeem". "Ik ben dus zo vrij vragen te stellen bij het oordeel van Europa. Ik vind dat in elk geval een slechte beslissing", besluit Leterme. (Belga/TV)

"Het toekennen van die waarborg in de nasleep van de val van Dexia was en blijft een zeer verdedigbare oplossing. Wat de Commissie vindt, is geen wet van Meden en Perzen. Ze heeft zelf genoeg blunders op haar palmares", aldus Leterme, die bij het uitbarsten van de crisis premier was. Concreet noemt de CD&V'er de Commissie mee verantwoordelijk voor de zwakte van het Europese bancaire stelsel en de "extreem geliberaliseerde" financiële sector. Volgens hem gaat de Commissie er met de beslissing "erg vlotjes aan voorbij dat er niet alleen geen alternatief was, maar ook dat ze zelf mee aan de basis lag van de implosie van het systeem". "Ik ben dus zo vrij vragen te stellen bij het oordeel van Europa. Ik vind dat in elk geval een slechte beslissing", besluit Leterme. (Belga/TV)