Ontslagnemend premier Yves Leterme (CD&V) betreurt dat het niet mogelijk is gebleken om tot een onderhandelde oplossing te komen. Hij wacht op initiatieven van de koning.

Leterme wijst niemand aan als verantwoordelijke voor de mislukking, maar stelt in een mededeling vast dat het na het werk van institutioneel bemiddelaar Didier Reynders en koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene niet mogelijk was tot een akkoord te komen.

'Ik betreur dat de noodzakelijke dialoog om tot een onderhandelde oplossing te komen niet tot het verhoopte resultaat heeft geleid'.

Hij benadrukt dat zijn regering en die van Herman Van Rompuy
belangrijk werk heeft geleverd. Hij vermeldt de voorbereiding van het Europees voorzitterschap, de hervorming van Justitie en van Defensie.

Volgens de eerste minister is vooral het sociaal-economische beleid tijdens de crisis uiterst efficiënt gebleken. 'Dat werk moet verder gezet kunnen worden'.

Leterme zegt in het belang van het land met de regering de lopende zaken efficiënt te zullen beheren.

Ontslagnemend premier Yves Leterme (CD&V) betreurt dat het niet mogelijk is gebleken om tot een onderhandelde oplossing te komen. Hij wacht op initiatieven van de koning.Leterme wijst niemand aan als verantwoordelijke voor de mislukking, maar stelt in een mededeling vast dat het na het werk van institutioneel bemiddelaar Didier Reynders en koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene niet mogelijk was tot een akkoord te komen. 'Ik betreur dat de noodzakelijke dialoog om tot een onderhandelde oplossing te komen niet tot het verhoopte resultaat heeft geleid'.Hij benadrukt dat zijn regering en die van Herman Van Rompuy belangrijk werk heeft geleverd. Hij vermeldt de voorbereiding van het Europees voorzitterschap, de hervorming van Justitie en van Defensie.Volgens de eerste minister is vooral het sociaal-economische beleid tijdens de crisis uiterst efficiënt gebleken. 'Dat werk moet verder gezet kunnen worden'.Leterme zegt in het belang van het land met de regering de lopende zaken efficiënt te zullen beheren.