Léopold Storme is dinsdagavond door het Brusselse assisenhof schuldig bevonden aan doodslag op zijn ouders en moord op zijn zuster. De strafmaat wordt in de loop van woensdag bepaald.

Storme stond terecht op beschuldiging dat hij zijn familieleden in juni 2007 met in totaal een honderdtal messteken om het leven heeft gebracht in de stoffenwinkel van het gezin in de Brusselse Kapucijnenstraat, in de Marollen.

Storme heeft de feiten altijd ontkend en herhaalde dat dinsdag. In zijn slotwoord zei hij dat hij de moordenaars van zijn familie heeft gezien. Hij beweerde dat zijn zus in zijn armen is gestorven en dat hij daarna de lichamen van zijn vader en moeder zag liggen.

Zijn advocaten hadden maandag de vrijspaak voor hun cliënt bepleit. Het openbaar ministerie vroeg hem schuldig te verklaren aan driedubbele moord.

De jury trok zich na het slotwoord van Storme dinsdag omstreeks 10.30 uur terug in beraad. Omstreeks 19.20 uur kwam de melding dat ze tot een uitspraak was gekomen.

Wat die was, werd niet bekendgemaakt in afwachting dat de jury zich met het hof in beraad terugtrok voor de motivering van het arrest. Dat nam vier uur in beslag.

Schuldig aan doodslag en moord

Omstreeks 23.20 uur werd dan bekendgemaakt dat de jury Storme schuldig heeft bevonden aan doodslag op zijn ouders en moord op zijn zus. Het assisenhof oordeelde dat er voor Storme geen verzachtende omstandigheden zijn. Hij was op het moment van de feiten toerekeningsvatbaar en is dat momenteel nog.

In de motivering benadrukte het assisenhof de leugens en de
verschillende versies van de feiten die Storme heeft gegeven. Het hof wees erop dat alleen het DNA van de beschuldigde werd teruggevonden op de slachtoffers.

Léopold had ook geen kneuzing op het hoofd, hoewel hij vertelde dat hij was neergeslagen door mensen die zijn familie hadden aangevallen. Diefstal als motief werd uitgesloten, omdat de slachtoffers nog in het bezit waren van geld en juwelen .

Het motief van Storme zou onenigheid met zijn ouders zijn geweest, ondanks de verklaringen van de moraliteitsgetuigen, die een beeld gaven van een gezin dat één was. In het verdict werd er ook op gewezen dat de vriendin van Storme plannen had om naar Canada te gaan.

Het assisenhof oordeelde dat Léopold zijn zus met voorbedachte
rade heeft gedood. Het telefoongesprek dat hij net voor de feiten had met zijn zus was volgens het hof enkel bedoeld om haar naar de stoffenwinkel te lokken.

Reactie advocaten

Woensdag wordt de strafmaat bepaald. De pleidooien starten om 10 uur. In een reactie op het verdict verklaarden Pierre Huet en Jean-Philippe Mayence, de advocaten van Storme, dat ze ontgoocheld en geschokt zijn. Ze zijn verbaasd dat de jury het requisitoor van het openbaar ministerie volledig heeft gevolgd.

Léopold Storme is dinsdagavond door het Brusselse assisenhof schuldig bevonden aan doodslag op zijn ouders en moord op zijn zuster. De strafmaat wordt in de loop van woensdag bepaald. Storme stond terecht op beschuldiging dat hij zijn familieleden in juni 2007 met in totaal een honderdtal messteken om het leven heeft gebracht in de stoffenwinkel van het gezin in de Brusselse Kapucijnenstraat, in de Marollen. Storme heeft de feiten altijd ontkend en herhaalde dat dinsdag. In zijn slotwoord zei hij dat hij de moordenaars van zijn familie heeft gezien. Hij beweerde dat zijn zus in zijn armen is gestorven en dat hij daarna de lichamen van zijn vader en moeder zag liggen. Zijn advocaten hadden maandag de vrijspaak voor hun cliënt bepleit. Het openbaar ministerie vroeg hem schuldig te verklaren aan driedubbele moord.De jury trok zich na het slotwoord van Storme dinsdag omstreeks 10.30 uur terug in beraad. Omstreeks 19.20 uur kwam de melding dat ze tot een uitspraak was gekomen. Wat die was, werd niet bekendgemaakt in afwachting dat de jury zich met het hof in beraad terugtrok voor de motivering van het arrest. Dat nam vier uur in beslag.Schuldig aan doodslag en moordOmstreeks 23.20 uur werd dan bekendgemaakt dat de jury Storme schuldig heeft bevonden aan doodslag op zijn ouders en moord op zijn zus. Het assisenhof oordeelde dat er voor Storme geen verzachtende omstandigheden zijn. Hij was op het moment van de feiten toerekeningsvatbaar en is dat momenteel nog. In de motivering benadrukte het assisenhof de leugens en de verschillende versies van de feiten die Storme heeft gegeven. Het hof wees erop dat alleen het DNA van de beschuldigde werd teruggevonden op de slachtoffers. Léopold had ook geen kneuzing op het hoofd, hoewel hij vertelde dat hij was neergeslagen door mensen die zijn familie hadden aangevallen. Diefstal als motief werd uitgesloten, omdat de slachtoffers nog in het bezit waren van geld en juwelen . Het motief van Storme zou onenigheid met zijn ouders zijn geweest, ondanks de verklaringen van de moraliteitsgetuigen, die een beeld gaven van een gezin dat één was. In het verdict werd er ook op gewezen dat de vriendin van Storme plannen had om naar Canada te gaan.Het assisenhof oordeelde dat Léopold zijn zus met voorbedachte rade heeft gedood. Het telefoongesprek dat hij net voor de feiten had met zijn zus was volgens het hof enkel bedoeld om haar naar de stoffenwinkel te lokken.Reactie advocatenWoensdag wordt de strafmaat bepaald. De pleidooien starten om 10 uur. In een reactie op het verdict verklaarden Pierre Huet en Jean-Philippe Mayence, de advocaten van Storme, dat ze ontgoocheld en geschokt zijn. Ze zijn verbaasd dat de jury het requisitoor van het openbaar ministerie volledig heeft gevolgd.