Aartsbisschop André Léonard vindt dat berechting van pedofiele priesters niet noodzakelijk het evidente en adequate antwoord is. Hij stelt zich vragen bij het voor de rechtbank brengen van pedofiele priesters die niet meer in functie zijn.

Dat heeft Léonard woensdagavond gezegd in een interview met het RTBF-programma ''Questions à la une'. Léonard vergelijkt de berechting van pedofiele priesters die niet meer in functie zijn met een soort wraak waarbij de beschuldiging 'tot het uiterste gedreven wordt'.

Léonard vroeg zich af of de slachtoffers echt willen dat een priester van 85 jaar aan de schandpaal wordt genageld en publiekelijk wordt zwartgemaakt. 'Ik denk dat de meesten dat niet wensen', aldus de aartsbisschop.

Volgens Léonard heeft het voor de rechter brengen van pedofiele priesters die niet meer in functie zijn geen enkel concreet resultaat meer. Hij vraagt zich ook af of dat een humane oplossing is.

Volgens Régis De Rath, de journalist die de reportage maakte, zijn de slachtoffers die hij heeft ontmoet niet zomaar bereid vergiffenis te schenken, maar willen ze een proces.

Aartsbisschop André Léonard vindt dat berechting van pedofiele priesters niet noodzakelijk het evidente en adequate antwoord is. Hij stelt zich vragen bij het voor de rechtbank brengen van pedofiele priesters die niet meer in functie zijn.Dat heeft Léonard woensdagavond gezegd in een interview met het RTBF-programma ''Questions à la une'. Léonard vergelijkt de berechting van pedofiele priesters die niet meer in functie zijn met een soort wraak waarbij de beschuldiging 'tot het uiterste gedreven wordt'.Léonard vroeg zich af of de slachtoffers echt willen dat een priester van 85 jaar aan de schandpaal wordt genageld en publiekelijk wordt zwartgemaakt. 'Ik denk dat de meesten dat niet wensen', aldus de aartsbisschop. Volgens Léonard heeft het voor de rechter brengen van pedofiele priesters die niet meer in functie zijn geen enkel concreet resultaat meer. Hij vraagt zich ook af of dat een humane oplossing is. Volgens Régis De Rath, de journalist die de reportage maakte, zijn de slachtoffers die hij heeft ontmoet niet zomaar bereid vergiffenis te schenken, maar willen ze een proces.