Dat melden De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

Joël Devillet werd als tiener jarenlang misbruikt door de dorpspastoor van Aubange, een dorp in het zuiden van de provincie Luxemburg. Met Léonard, die in 1991 de Naamse bisschop werd, had hij een lang gesprek, maar dat bracht weinig zoden aan de dijk: pastoor Hubermont werd overgeplaatst naar een andere parochie, maar bleef gewoon priester.

Pas in 2001 stapte Devillet naar het gerecht, maar de feiten waren toen al strafrechterlijk verjaard. Toen Devillet vervolgens toch een schadevergoeding probeerde te krijgen van Hubermont via een burgerlijke rechtszaak, haalde hij wel zijn gelijk. Devillet spande vervolgens ook een burgerlijke rechtszaak aan tegen Léonard.

De aartsbisschop werd in eerste aanleg, in november 2013, vrijgesproken. Devillet eist een schadevergoeding van 87.000 euro.

(Belga/RR)

Dat melden De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg. Joël Devillet werd als tiener jarenlang misbruikt door de dorpspastoor van Aubange, een dorp in het zuiden van de provincie Luxemburg. Met Léonard, die in 1991 de Naamse bisschop werd, had hij een lang gesprek, maar dat bracht weinig zoden aan de dijk: pastoor Hubermont werd overgeplaatst naar een andere parochie, maar bleef gewoon priester. Pas in 2001 stapte Devillet naar het gerecht, maar de feiten waren toen al strafrechterlijk verjaard. Toen Devillet vervolgens toch een schadevergoeding probeerde te krijgen van Hubermont via een burgerlijke rechtszaak, haalde hij wel zijn gelijk. Devillet spande vervolgens ook een burgerlijke rechtszaak aan tegen Léonard. De aartsbisschop werd in eerste aanleg, in november 2013, vrijgesproken. Devillet eist een schadevergoeding van 87.000 euro.(Belga/RR)