Aartsbisschop André-Joseph Léonard heeft tijdens de paasmis in de Mechelse Sint-Romboutskathedraal het verdriet aangehaald van de ouders van de verongelukte kinderen van het busongeval in het Zwitserse Sierre. Hij verbond in zijn homilie de verrijzenis van Jezus aan het verdriet van de ouders. "Ja, we durven hopen dat ze de gezichten van hun kinderen opnieuw zullen zien."

Ontroostbaar

"Het verdriet van de ouders die een kind verloren door het busongeluk in Sierre is, in zeker opzicht, ontroostbaar. Hier op aarde zullen ze immers nooit meer het gezicht van hun kind zien. En dat geldt voor al onze overledenen", zei de kerkleider.

"Maar, dankzij de verrezen Jezus, 'de eerstgeborenen uit de doden', zoals Paulus schrijft, durven we hopen, samen met de ouders van deze kinderen of in hun plaats, als het licht van het geloof hun hart nog niet heeft verlicht. Ja, we durven hopen dat ze de gezichten van hun kinderen opnieuw zullen zien. En ze zullen ze weerzien. Anders

is het voor niets, is het tevergeefs dat Jezus opgestaan is uit de doden." Paus veroordeelt "discriminatie en vervolging" van christenen in de wereld

Paus Benedictus XVI heeft in Rome naar aanleiding van zijn "Urbi et Orbi" de "discriminatie en vervolging van christelijke gemeenschappen" veroordeeld, voornamelijk in het Midden-Oosten. Hij riep op tot meer religieuze tolerantie.

Duizenden gelovigen waren afgezakt naar het Sint-Pietersplein in Rome om de mis te volgen, onder een openklarende hemel. Nadien verscheen de paus op het balkon van de Sint-Pietersbasiliek.

'Stop bloedvergieten in Syrië'

Benedictus XVI had ook aandacht voor Syrië. Hij vroeg het bloedvergieten daar te beëindigen en riep het land op onmiddellijk het pad van "respect, dialoog en verzoening" in te slaan, zoals gevraagd door de internationale gemeenschap.

Voorts hoopt de paus dat Israëli en Palestijnen het vredesproces weer opnemen. Over Mali zei de kerkvorst dat er een einde moet komen aan de onrust. Hetzelfde geldt voor Nigeria, waar christenen de laatste tijd het doelwit zijn van aanslagen.

Naar goede gewoonte drukte de paus, die deze maand 85 wordt, tot slot zijn paaswensen uit in 65 talen. Later reist hij naar de pauselijke zomerresidentie in Castel Gandolfo, ten zuiden van Rome, waar hij een paar dagen zal rusten. (Belga/EE)

Aartsbisschop André-Joseph Léonard heeft tijdens de paasmis in de Mechelse Sint-Romboutskathedraal het verdriet aangehaald van de ouders van de verongelukte kinderen van het busongeval in het Zwitserse Sierre. Hij verbond in zijn homilie de verrijzenis van Jezus aan het verdriet van de ouders. "Ja, we durven hopen dat ze de gezichten van hun kinderen opnieuw zullen zien." Ontroostbaar "Het verdriet van de ouders die een kind verloren door het busongeluk in Sierre is, in zeker opzicht, ontroostbaar. Hier op aarde zullen ze immers nooit meer het gezicht van hun kind zien. En dat geldt voor al onze overledenen", zei de kerkleider. "Maar, dankzij de verrezen Jezus, 'de eerstgeborenen uit de doden', zoals Paulus schrijft, durven we hopen, samen met de ouders van deze kinderen of in hun plaats, als het licht van het geloof hun hart nog niet heeft verlicht. Ja, we durven hopen dat ze de gezichten van hun kinderen opnieuw zullen zien. En ze zullen ze weerzien. Anders is het voor niets, is het tevergeefs dat Jezus opgestaan is uit de doden." Paus veroordeelt "discriminatie en vervolging" van christenen in de wereld Paus Benedictus XVI heeft in Rome naar aanleiding van zijn "Urbi et Orbi" de "discriminatie en vervolging van christelijke gemeenschappen" veroordeeld, voornamelijk in het Midden-Oosten. Hij riep op tot meer religieuze tolerantie. Duizenden gelovigen waren afgezakt naar het Sint-Pietersplein in Rome om de mis te volgen, onder een openklarende hemel. Nadien verscheen de paus op het balkon van de Sint-Pietersbasiliek. 'Stop bloedvergieten in Syrië' Benedictus XVI had ook aandacht voor Syrië. Hij vroeg het bloedvergieten daar te beëindigen en riep het land op onmiddellijk het pad van "respect, dialoog en verzoening" in te slaan, zoals gevraagd door de internationale gemeenschap. Voorts hoopt de paus dat Israëli en Palestijnen het vredesproces weer opnemen. Over Mali zei de kerkvorst dat er een einde moet komen aan de onrust. Hetzelfde geldt voor Nigeria, waar christenen de laatste tijd het doelwit zijn van aanslagen. Naar goede gewoonte drukte de paus, die deze maand 85 wordt, tot slot zijn paaswensen uit in 65 talen. Later reist hij naar de pauselijke zomerresidentie in Castel Gandolfo, ten zuiden van Rome, waar hij een paar dagen zal rusten. (Belga/EE)