De herstellingswerken in de gevangenis van Vorst, waar enkele cellen tijdelijk buiten gebruik zijn door een grondverzakking, zullen enkele weken duren. Dat meldt de Regie der Gebouwen.

De Coreliokranten meldden maandag dat cipiers onder vleugel B van de gevangenis van Vorst een enorm gat hadden ontdekt. Enkele cellen werden ontruimd omdat ze door het gat in de gang niet meer bereikbaar waren.

Oorzaak van het gat zijn lekken in de verouderde afwatering. Volgens de kranten was er zaterdag op een bepaald moment echt paniek omdat er werd gevreesd dat ook de funderingen van de vleugel waren aangetast.

Daardoor zou de hele afdeling kunnen wegzakken. Maar volgens een stabiliteitsspecialist van de Regie der Gebouwen zijn de funderingen nog in orde.

Maandag is de Regie der Gebouwen met de herstelwerkzaamheden gestart. Naast het vullen van het gat moet de afwatering worden vervangen.

Volgens de Regie zijn vijf cellen in de gevangenis tijdelijk buiten gebruik. Maar het cellencomplex blijft operationeel. Voor het gebouw zou er geen risico zijn.

De herstellingswerken in de gevangenis van Vorst, waar enkele cellen tijdelijk buiten gebruik zijn door een grondverzakking, zullen enkele weken duren. Dat meldt de Regie der Gebouwen.De Coreliokranten meldden maandag dat cipiers onder vleugel B van de gevangenis van Vorst een enorm gat hadden ontdekt. Enkele cellen werden ontruimd omdat ze door het gat in de gang niet meer bereikbaar waren.Oorzaak van het gat zijn lekken in de verouderde afwatering. Volgens de kranten was er zaterdag op een bepaald moment echt paniek omdat er werd gevreesd dat ook de funderingen van de vleugel waren aangetast. Daardoor zou de hele afdeling kunnen wegzakken. Maar volgens een stabiliteitsspecialist van de Regie der Gebouwen zijn de funderingen nog in orde.Maandag is de Regie der Gebouwen met de herstelwerkzaamheden gestart. Naast het vullen van het gat moet de afwatering worden vervangen.Volgens de Regie zijn vijf cellen in de gevangenis tijdelijk buiten gebruik. Maar het cellencomplex blijft operationeel. Voor het gebouw zou er geen risico zijn.