Mensen, zeker als ze een dagje ouder worden, zijn graag "in orde met hun papieren." Met andere woorden: ze willen dat duidelijk is wat ze willen dat er met hen gebeurt wanneer hun overlijden naderbij komt, zelfs als ze op dat moment niet meer in staat zijn tot communiceren.

Probleem is dat veel mensen niet weten wat kan en hoe dat in zijn werk gaat. Zelfs als ze een wilsverklaring klaar hebben liggen, is niet altijd zeker dat hun artsen die te zien krijgen.

Wilsverklaring

Aan dat euvel moet de LEIF-kaart verhelpen. Die lijkt op een bankkaart en kan meegedragen worden in een handtas of portefeuille. Op de kaart staan de wilsverklaring van de persoon en de naam en contactgegevens van een vertrouwensfiguur die ervan op de hoogte is en ze aan de arts kan bevestigen.

De eerste die zijn LEIF-kaart overhandigd krijgt, is filosoof Etienne Vermeersch. Hij werd uitgekozen omdat hij al in de vroege jaren zeventig gangmaker was van het toen nieuwe debat over euthanasie.

BV's

De LEIF-kaart zal te verkrijgen zijn via de LEIF-krant, die op 300.000 exemplaren verspreid wordt. Enkele tientallen prominenten en BV's hebben al ingetekend voor een kaart. Onder hen: Nic Balthazar, Chris Lomme, Bart Peeters en Lynn Wezenbeek. (TV)

Mensen, zeker als ze een dagje ouder worden, zijn graag "in orde met hun papieren." Met andere woorden: ze willen dat duidelijk is wat ze willen dat er met hen gebeurt wanneer hun overlijden naderbij komt, zelfs als ze op dat moment niet meer in staat zijn tot communiceren. Probleem is dat veel mensen niet weten wat kan en hoe dat in zijn werk gaat. Zelfs als ze een wilsverklaring klaar hebben liggen, is niet altijd zeker dat hun artsen die te zien krijgen. Wilsverklaring Aan dat euvel moet de LEIF-kaart verhelpen. Die lijkt op een bankkaart en kan meegedragen worden in een handtas of portefeuille. Op de kaart staan de wilsverklaring van de persoon en de naam en contactgegevens van een vertrouwensfiguur die ervan op de hoogte is en ze aan de arts kan bevestigen. De eerste die zijn LEIF-kaart overhandigd krijgt, is filosoof Etienne Vermeersch. Hij werd uitgekozen omdat hij al in de vroege jaren zeventig gangmaker was van het toen nieuwe debat over euthanasie. BV's De LEIF-kaart zal te verkrijgen zijn via de LEIF-krant, die op 300.000 exemplaren verspreid wordt. Enkele tientallen prominenten en BV's hebben al ingetekend voor een kaart. Onder hen: Nic Balthazar, Chris Lomme, Bart Peeters en Lynn Wezenbeek. (TV)