Er is vrijdag een nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het totale aantal bevestigde patiënten staat daarmee op 20.

Maandag overleed een eerste patiënt in het Universitair Ziekenhuis Gent en woensdagavond meldde het Agentschap Zorg en Gezondheid een tweede dodelijk slachtoffer. 'We hebben bevestiging gekregen dat nog een patiënt met legionella is opgenomen in het ziekenhuis UZ Gent', zegt het agentschap. 'We hebben nog niet meer informatie over deze patiënt, maar we rekenen hem als 20e patiënt in de uitbraak rond regio Evergem.'

De eerste patiënten kregen de eerste klachten in de periode van 29 april tot 6 mei en de tweede groep tussen 7 en 10 mei. De incubatietijd van legionella is maximaal 19 dagen, maar meestal tussen 2 en 10 dagen.

Er is vrijdag een nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het totale aantal bevestigde patiënten staat daarmee op 20.Maandag overleed een eerste patiënt in het Universitair Ziekenhuis Gent en woensdagavond meldde het Agentschap Zorg en Gezondheid een tweede dodelijk slachtoffer. 'We hebben bevestiging gekregen dat nog een patiënt met legionella is opgenomen in het ziekenhuis UZ Gent', zegt het agentschap. 'We hebben nog niet meer informatie over deze patiënt, maar we rekenen hem als 20e patiënt in de uitbraak rond regio Evergem.' De eerste patiënten kregen de eerste klachten in de periode van 29 april tot 6 mei en de tweede groep tussen 7 en 10 mei. De incubatietijd van legionella is maximaal 19 dagen, maar meestal tussen 2 en 10 dagen.