De legertop, met onder meer de kolonel Harold Van Pee die het dossier van de vervanging van de F-16's leidt, komt vandaag niet meer naar de Kamercommissie Defensie. Een voorstel van de oppositie om het leger meteen te ondervragen over zijn rol in het Lockheed-rapport, is woensdagochtend weggestemd in commissie. De hoorzitting komt er nadat de resultaten van de externe audit gekend zullen zijn, ten laatste op 18 april.

De oppositie drong woensdagochtend in de Kamercommissie Defensie aan op hoorzittingen met de legertop na de middag, om hun rol in het dossier rond het rapport van producent Lockheed-Martin, over de langere levensduur van de F-16's, uit te spitten.

Kolonel Harold Van Pee geeft in de pers toe dat hij van de studie wist en 'graag uitleg wil komen geven in het parlement', maar de meerderheid wacht liever de externe audit af die minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) heeft besteld.

Volgens de minister zou die studie er 'en laatste over drie weken moeten zijn'. De hoorzitting staat nu gepland voor 18 april.

De legertop, met onder meer de kolonel Harold Van Pee die het dossier van de vervanging van de F-16's leidt, komt vandaag niet meer naar de Kamercommissie Defensie. Een voorstel van de oppositie om het leger meteen te ondervragen over zijn rol in het Lockheed-rapport, is woensdagochtend weggestemd in commissie. De hoorzitting komt er nadat de resultaten van de externe audit gekend zullen zijn, ten laatste op 18 april.De oppositie drong woensdagochtend in de Kamercommissie Defensie aan op hoorzittingen met de legertop na de middag, om hun rol in het dossier rond het rapport van producent Lockheed-Martin, over de langere levensduur van de F-16's, uit te spitten.Kolonel Harold Van Pee geeft in de pers toe dat hij van de studie wist en 'graag uitleg wil komen geven in het parlement', maar de meerderheid wacht liever de externe audit af die minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) heeft besteld.Volgens de minister zou die studie er 'en laatste over drie weken moeten zijn'. De hoorzitting staat nu gepland voor 18 april.