Dat bevestigt ­federaal minister van ­Defensie Philippe Goffin (MR) aan de kranten van Mediahuis.

Naast algemene vakken krijgen de leerlingen les in kaartlezen en oriëntatie­lopen. Ook sport heeft een belangrijke plaats in het lessenrooster. Door stages bij verschillende legereenheden zullen leerlingen zich bovendien een 'goed beeld kunnen vormen van de job als militair', al hoeven ze geen 'Kamp Waes'-toestanden te vrezen.

Defensie hoopt dat de ­opleiding in september 2021 van start kan gaan. In Vlaanderen zouden vijftien scholen al ­interesse getoond hebben.

­Minister van ­Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is enthousiast, al moet 'nog heel wat worden uit­geklaard om de streef­datum te halen'.

Dat bevestigt ­federaal minister van ­Defensie Philippe Goffin (MR) aan de kranten van Mediahuis. Naast algemene vakken krijgen de leerlingen les in kaartlezen en oriëntatie­lopen. Ook sport heeft een belangrijke plaats in het lessenrooster. Door stages bij verschillende legereenheden zullen leerlingen zich bovendien een 'goed beeld kunnen vormen van de job als militair', al hoeven ze geen 'Kamp Waes'-toestanden te vrezen. Defensie hoopt dat de ­opleiding in september 2021 van start kan gaan. In Vlaanderen zouden vijftien scholen al ­interesse getoond hebben. ­Minister van ­Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is enthousiast, al moet 'nog heel wat worden uit­geklaard om de streef­datum te halen'.