Door de verplichte sluiting van de horeca kampen heel wat leveranciers in en rond Leuven met voedseloverschotten. Enkele van die bedrijven, waaronder bijvoorbeeld de studentenrestaurants Alma, hebben hun overschotten aan Poverello geschonken. Poverello heeft die voedselwaren op zijn beurt geleverd aan het VTI, waar de leerlingen van de hotelschool er een inventaris van hebben opgemaakt, om een menu te kunnen samenstellen. "Sinds begin deze week zijn de leerlingen van de derde graad en het zevende jaar aan de slag om met de overschotten culinaire gerechten te maken", vertelt Vanautgaerden. "Het zijn in totaal een honderdtal leerlingen die meewerken aan het project, en die afwisselend koken voor 130 personen. Die krijgen dagelijks een driegangenmenu met soep, een hoofdgerecht en een dessert." Door de coronacrisis is de stage van de leerlingen niet kunnen doorgaan. "Normaal doen de leerlingen ervaring op in sterrenrestaurants, dat is nu allemaal weggevallen. Ik merk dat ze superhard hun best doen, nu ze zich opnieuw kunnen smijten in een project. Het is prachtig om te zien." De leerlingen zetten zich nog tot en met volgende week vrijdag in voor Poverello. Als er dan nog overschotten zijn, worden die later nog gebruikt zodat er niets verloren gaat. "En wie weet kunnen we het project zelfs verlengen tot na de coronaperiode, dat is zeker een mogelijkheid", besluit Vanautgaerden. (Belga)

Door de verplichte sluiting van de horeca kampen heel wat leveranciers in en rond Leuven met voedseloverschotten. Enkele van die bedrijven, waaronder bijvoorbeeld de studentenrestaurants Alma, hebben hun overschotten aan Poverello geschonken. Poverello heeft die voedselwaren op zijn beurt geleverd aan het VTI, waar de leerlingen van de hotelschool er een inventaris van hebben opgemaakt, om een menu te kunnen samenstellen. "Sinds begin deze week zijn de leerlingen van de derde graad en het zevende jaar aan de slag om met de overschotten culinaire gerechten te maken", vertelt Vanautgaerden. "Het zijn in totaal een honderdtal leerlingen die meewerken aan het project, en die afwisselend koken voor 130 personen. Die krijgen dagelijks een driegangenmenu met soep, een hoofdgerecht en een dessert." Door de coronacrisis is de stage van de leerlingen niet kunnen doorgaan. "Normaal doen de leerlingen ervaring op in sterrenrestaurants, dat is nu allemaal weggevallen. Ik merk dat ze superhard hun best doen, nu ze zich opnieuw kunnen smijten in een project. Het is prachtig om te zien." De leerlingen zetten zich nog tot en met volgende week vrijdag in voor Poverello. Als er dan nog overschotten zijn, worden die later nog gebruikt zodat er niets verloren gaat. "En wie weet kunnen we het project zelfs verlengen tot na de coronaperiode, dat is zeker een mogelijkheid", besluit Vanautgaerden. (Belga)