Dat meldt de Brusselse schepen van Onderwijs Faouzia Hariche, die een bericht van de krant La Capitale bevestigt.

De moslimmeisjes die door de maatregel geen les konden volgen, hebben vrijdagvoormiddag nog een tijdje een protestactie gehouden voor het schoolgebouw, samen met sympathisanten. Uiteindelijk moest de politie tussenbeide komen en werd de meisjes gevraagd om de omgeving van de school te verlaten.

De Brusselse schepen Faouzia Hariche roept op om de gemoederen te bedaren, om de leerlingen de mogelijkheid te geven zich te concentreren op de examens. Ze benadrukt ook dat een schoolreglement niet moet bepalen hoe lang een rok precies hoort te zijn. "Het gaat erom dat de kledij netjes en verzorgd is".

Nochtans had de schooldirecteur naar haar verwezen, voor wie vragen had over haar reglement, dat hij "alleen maar toepast".

Een meisje dat in La Capitale werd geïnterviewd zei dat het verbod sloeg op donkere kledij, maar dat haar rok turquoise was.

Het incident in Brussel volgt op het bericht, in maart, dat leerlingen van de Ursulinen Mechelen niet langer heel lange rokken mogen dragen.

(Belga/RR)

Dat meldt de Brusselse schepen van Onderwijs Faouzia Hariche, die een bericht van de krant La Capitale bevestigt.De moslimmeisjes die door de maatregel geen les konden volgen, hebben vrijdagvoormiddag nog een tijdje een protestactie gehouden voor het schoolgebouw, samen met sympathisanten. Uiteindelijk moest de politie tussenbeide komen en werd de meisjes gevraagd om de omgeving van de school te verlaten. De Brusselse schepen Faouzia Hariche roept op om de gemoederen te bedaren, om de leerlingen de mogelijkheid te geven zich te concentreren op de examens. Ze benadrukt ook dat een schoolreglement niet moet bepalen hoe lang een rok precies hoort te zijn. "Het gaat erom dat de kledij netjes en verzorgd is".Nochtans had de schooldirecteur naar haar verwezen, voor wie vragen had over haar reglement, dat hij "alleen maar toepast".Een meisje dat in La Capitale werd geïnterviewd zei dat het verbod sloeg op donkere kledij, maar dat haar rok turquoise was.Het incident in Brussel volgt op het bericht, in maart, dat leerlingen van de Ursulinen Mechelen niet langer heel lange rokken mogen dragen.(Belga/RR)