Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Leraars van 56 of jonger moesten al minstens tot 60 jaar werken door de volledige afschaffing van het zogenaamde 'brugpensioen voor leraren' (TBS) in 2016. Daar komt de pensioenhervorming van de ­regering-Michel nu nog eens bovenop.

Volgens recente simulaties van het ministerie van Onderwijs zou iets meer dan de helft van het onderwijspersoneel ­tegen 2019 nog eens twee tot vier jaar langer moeten ­werken. Daardoor zullen sommige leraren tot zes jaar langer aan de slag moeten blijven.

'Mentors'

Het ministerie denkt zelf aan een soort 'mentorschap' om oudere leraren wat meer afwisseling te bezorgen aan het einde van hun loopbaan. "Een van de mogelijke pistes is om de oudere leraren minder te laten lesgeven en hen meer tijd te geven om jonge leraren te ondersteunen", vernam Het Nieuwsblad op het ministerie.

(Belga/RR)

Dat schrijft Het Nieuwsblad. Leraars van 56 of jonger moesten al minstens tot 60 jaar werken door de volledige afschaffing van het zogenaamde 'brugpensioen voor leraren' (TBS) in 2016. Daar komt de pensioenhervorming van de ­regering-Michel nu nog eens bovenop. Volgens recente simulaties van het ministerie van Onderwijs zou iets meer dan de helft van het onderwijspersoneel ­tegen 2019 nog eens twee tot vier jaar langer moeten ­werken. Daardoor zullen sommige leraren tot zes jaar langer aan de slag moeten blijven. Het ministerie denkt zelf aan een soort 'mentorschap' om oudere leraren wat meer afwisseling te bezorgen aan het einde van hun loopbaan. "Een van de mogelijke pistes is om de oudere leraren minder te laten lesgeven en hen meer tijd te geven om jonge leraren te ondersteunen", vernam Het Nieuwsblad op het ministerie.(Belga/RR)