De leerkracht deed zijn uitspraken tijdens een uitzending van de RTBF over de plaats van de islam op school. Na overleg met de Moslimexecutieve besliste de Franse gemeenschap de leerkracht te schorsen. Die tekende nog beroep aan, maar de Franse gemeenschap ging niet in op het voorstel van de beroepskamer om het bij een disciplinaire verplaatsing te houden. Dat heeft minister van Onderwijs in de Franse gemeenschap Marie-Dominique Simonet (cdH) geantwoord op een schriftelijke vraag van Alain Destexhe (MR).

De uitspraak van de leerkracht dateert al van 20 januari 2010. Na alle stukken uit het dossier opnieuw tegen het licht te hebben gehouden, lijkt de disciplinaire schorsing van vier maanden de regering gerechtvaardigd", legt de minister uit. De beslissing werd op 28 april 2011 goedgekeurd en trad begin mei in voege. (Belga)

De leerkracht deed zijn uitspraken tijdens een uitzending van de RTBF over de plaats van de islam op school. Na overleg met de Moslimexecutieve besliste de Franse gemeenschap de leerkracht te schorsen. Die tekende nog beroep aan, maar de Franse gemeenschap ging niet in op het voorstel van de beroepskamer om het bij een disciplinaire verplaatsing te houden. Dat heeft minister van Onderwijs in de Franse gemeenschap Marie-Dominique Simonet (cdH) geantwoord op een schriftelijke vraag van Alain Destexhe (MR). De uitspraak van de leerkracht dateert al van 20 januari 2010. Na alle stukken uit het dossier opnieuw tegen het licht te hebben gehouden, lijkt de disciplinaire schorsing van vier maanden de regering gerechtvaardigd", legt de minister uit. De beslissing werd op 28 april 2011 goedgekeurd en trad begin mei in voege. (Belga)