Het incident deed zich zondagavond voor in een theehuis in de Ribaucourtstraat in Sint-Jans-Molenbeek. "Rond 22.15 uur kregen we informatie dat zich daar een 15-tal mensen van Sharia4Belgium bevonden, tot ongenoegen van de uitbater", zegt commissaris Johan Berckmans van de politie Brussel West. "Onze mensen zijn ter plaatse gegaan om een identiteitscontrole uit te voeren maar dat werd door die mensen systematisch geweigerd."

Het kwam tot een hoogoplopende discussie en vervolgens tot een schermutseling, waarbij een deel van het meubilair eraan moest geloven.

Aanzetten tot rellen

Uiteindelijk kon de politie dertien mensen arresteren. Eén van hen raakte bij die arrestatie gewond toen hij zijn hoofd tegen het trottoir stootte. Die man is ook ter beschikking gesteld van het parket voor aanzetten tot rellen en slagen aan een politieman en verschijnt op 8 juni voor de raadkamer. De twaalf anderen werden enkel administratief aangehouden en zijn ondertussen terug vrijgelaten.

Volgens de politie van Brussel West bevonden zich tussen de arrestanten enkele personen die zich vrijdag ook al hadden laten opmerken bij de onlusten voor het politiecommissariaat in de Briefdragerstraat. Opsporingsonderzoek naar Sharia4Belgium

Naar aanleiding van de onlusten in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek, heeft het Brusselse parket nu beslist een opsporingsonderzoek te openen naar Sharia4Belgium. Het parket zal onder meer onderzoeken of er sprake is van bendevorming maar zal ook bekijken of er weerspannigheid is gepleegd of aangezet is tot rellen. (Belga/TE/INM)

Het incident deed zich zondagavond voor in een theehuis in de Ribaucourtstraat in Sint-Jans-Molenbeek. "Rond 22.15 uur kregen we informatie dat zich daar een 15-tal mensen van Sharia4Belgium bevonden, tot ongenoegen van de uitbater", zegt commissaris Johan Berckmans van de politie Brussel West. "Onze mensen zijn ter plaatse gegaan om een identiteitscontrole uit te voeren maar dat werd door die mensen systematisch geweigerd." Het kwam tot een hoogoplopende discussie en vervolgens tot een schermutseling, waarbij een deel van het meubilair eraan moest geloven. Aanzetten tot rellen Uiteindelijk kon de politie dertien mensen arresteren. Eén van hen raakte bij die arrestatie gewond toen hij zijn hoofd tegen het trottoir stootte. Die man is ook ter beschikking gesteld van het parket voor aanzetten tot rellen en slagen aan een politieman en verschijnt op 8 juni voor de raadkamer. De twaalf anderen werden enkel administratief aangehouden en zijn ondertussen terug vrijgelaten. Volgens de politie van Brussel West bevonden zich tussen de arrestanten enkele personen die zich vrijdag ook al hadden laten opmerken bij de onlusten voor het politiecommissariaat in de Briefdragerstraat. Opsporingsonderzoek naar Sharia4Belgium Naar aanleiding van de onlusten in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek, heeft het Brusselse parket nu beslist een opsporingsonderzoek te openen naar Sharia4Belgium. Het parket zal onder meer onderzoeken of er sprake is van bendevorming maar zal ook bekijken of er weerspannigheid is gepleegd of aangezet is tot rellen. (Belga/TE/INM)