De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft maandag twee sympathisanten van de groepering Blood&Honour veroordeeld wegens racistisch geweld. Dat meldt het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR). Het tweetal viel op 16 november 2008 een man van Indiase origine aan. De man werd verbaal geïntimideerd en kreeg klappen.

Volgens een anonieme getuige klikte één van de twee met zijn hielen tegen elkaar, waarop hij 'Sieg Heil' riep en de Hitlergroet bracht. Een cafégast die tussenbeide probeerde te komen, moest het ontgelden.

De beklaagden bekenden de feiten, maar voerden dronkenschap
aan als verzachtende omstandigheid. De rechter ging daar echter niet op in en beschouwde het racistisch motief als verzwarende omstandigheid voor de beklaagden

Eén van beiden werd bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden effectief en een geldboete van 100 euro. Zijn vriend kreeg opschorting van straf voor een periode van drie jaar.

Blood & Honour is een internationale groepering die als neonazistisch wordt beschouwd. In de praktijk houdt ze zich vooral bezig met het organiseren van concerten van groepen met een extreemrechtse ideologie.

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft maandag twee sympathisanten van de groepering Blood&Honour veroordeeld wegens racistisch geweld. Dat meldt het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR). Het tweetal viel op 16 november 2008 een man van Indiase origine aan. De man werd verbaal geïntimideerd en kreeg klappen. Volgens een anonieme getuige klikte één van de twee met zijn hielen tegen elkaar, waarop hij 'Sieg Heil' riep en de Hitlergroet bracht. Een cafégast die tussenbeide probeerde te komen, moest het ontgelden.De beklaagden bekenden de feiten, maar voerden dronkenschap aan als verzachtende omstandigheid. De rechter ging daar echter niet op in en beschouwde het racistisch motief als verzwarende omstandigheid voor de beklaagdenEén van beiden werd bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden effectief en een geldboete van 100 euro. Zijn vriend kreeg opschorting van straf voor een periode van drie jaar. Blood & Honour is een internationale groepering die als neonazistisch wordt beschouwd. In de praktijk houdt ze zich vooral bezig met het organiseren van concerten van groepen met een extreemrechtse ideologie.