Indien het CDH er niet in slaagt in Brussel een meerderheid op de been te brengen zonder Franstalige socialisten, dan zal Laurette Onkelinx, de voorzitster van de Brusselse PS-federatie, op korte termijn een vergadering met de vier andere coalitiepartners beleggen. Dat heeft Onkelinx zondag aangekondigd op de RTBF.

De Brusselse meerderheid bestaat momenteel uit PS, CDH, DéFI, Open VLD, CD&V en SP.A. 'Ik wacht om te kijken of het CDH op korte termijn slaagt in zijn poging. Zoniet, zullen we met de vier andere regeringspartijen bekijken hoe we met de situatie kunnen omgaan', verklaarde Onkelinx. Het is voor haar van belang dat er snel klaarheid komt. 'Het ideale zou zijn dat iedereen op vakantie kan gaan en weet wat er met de instelling te gebeuren staat'.

Zaterdag had CDH-voorzitter Benoît Lutgen een ontmoeting met zijn DéFI-collega Olivier Maingain. De dagen voordien zag hij de voorzitters van MR en Ecolo. De politieke knoop is nog lang niet ontward. Een meerderheid zonder de PS in Brussel lijkt deze legislatuur veraf, zo niet zelfs denkbeeldig. ' "We staan erg ver van een onderhandeling', legde Maingain zaterdag uit na het onderhoud. Hij herhaalde daarbij zijn eis dat PS, MR en CDH schoon schip houden in eigen rangen.

Indien het CDH er niet in slaagt in Brussel een meerderheid op de been te brengen zonder Franstalige socialisten, dan zal Laurette Onkelinx, de voorzitster van de Brusselse PS-federatie, op korte termijn een vergadering met de vier andere coalitiepartners beleggen. Dat heeft Onkelinx zondag aangekondigd op de RTBF.De Brusselse meerderheid bestaat momenteel uit PS, CDH, DéFI, Open VLD, CD&V en SP.A. 'Ik wacht om te kijken of het CDH op korte termijn slaagt in zijn poging. Zoniet, zullen we met de vier andere regeringspartijen bekijken hoe we met de situatie kunnen omgaan', verklaarde Onkelinx. Het is voor haar van belang dat er snel klaarheid komt. 'Het ideale zou zijn dat iedereen op vakantie kan gaan en weet wat er met de instelling te gebeuren staat'. Zaterdag had CDH-voorzitter Benoît Lutgen een ontmoeting met zijn DéFI-collega Olivier Maingain. De dagen voordien zag hij de voorzitters van MR en Ecolo. De politieke knoop is nog lang niet ontward. Een meerderheid zonder de PS in Brussel lijkt deze legislatuur veraf, zo niet zelfs denkbeeldig. ' "We staan erg ver van een onderhandeling', legde Maingain zaterdag uit na het onderhoud. Hij herhaalde daarbij zijn eis dat PS, MR en CDH schoon schip houden in eigen rangen.