"Die aanvallen en tegenaanvallen hebben geen zin. Waarom windt iedereen zich zo op?" Dinsdagvoormiddag zei Charles Michel (MR) dat de "linkse Franstalige partijen" even goed verantwoordelijk zijn voor de politieke blokkering als de N-VA. CD&V-voorzitter Wouter Beke vindt het verwijt van zijn N-VA-collega Bart De Wever dat de christendemocraten zich niet engageren dan weer "absolute nonsens".

"Afgelopen weekend waren er veel interviews", stelde Onkelinx dinsdag vast, toen ze langsging bij haar partijvoorzitter en formateur Elio Di Rupo. Dat uit die massa teksten verschillende sappige quotes naar boven gehaald worden, vindt ze niet abnormaal. Maar dat de politici zich zo "opwinden", begrijpt ze niet. "Ik wind mij niet op, ik werk", zei ze op de stoep van de Wetstraat.

Een akkoord binnen een tweetal weken?

Het komt er volgens haar op aan nog één tot twee weken te wachten op een nota van Di Rupo. "Misschien - misschien! - hebben we dan een akkoord." In naam van de PS spreekt Onkelinx met Di Rupo over werk, gezondheidszorg en pensioenen. Wat werk betreft, heeft ze vier maatregelen in de pijplijn zitten: rond kmo's, investeringen in groene energie, lonen en sociale bijdragen. (Belga)

"Die aanvallen en tegenaanvallen hebben geen zin. Waarom windt iedereen zich zo op?" Dinsdagvoormiddag zei Charles Michel (MR) dat de "linkse Franstalige partijen" even goed verantwoordelijk zijn voor de politieke blokkering als de N-VA. CD&V-voorzitter Wouter Beke vindt het verwijt van zijn N-VA-collega Bart De Wever dat de christendemocraten zich niet engageren dan weer "absolute nonsens". "Afgelopen weekend waren er veel interviews", stelde Onkelinx dinsdag vast, toen ze langsging bij haar partijvoorzitter en formateur Elio Di Rupo. Dat uit die massa teksten verschillende sappige quotes naar boven gehaald worden, vindt ze niet abnormaal. Maar dat de politici zich zo "opwinden", begrijpt ze niet. "Ik wind mij niet op, ik werk", zei ze op de stoep van de Wetstraat. Een akkoord binnen een tweetal weken? Het komt er volgens haar op aan nog één tot twee weken te wachten op een nota van Di Rupo. "Misschien - misschien! - hebben we dan een akkoord." In naam van de PS spreekt Onkelinx met Di Rupo over werk, gezondheidszorg en pensioenen. Wat werk betreft, heeft ze vier maatregelen in de pijplijn zitten: rond kmo's, investeringen in groene energie, lonen en sociale bijdragen. (Belga)