Dat blijkt uit het geheim contract tussen beiden, dat De Morgen in handen kreeg.

Het grote publiek leerde Soliris in 2013 kennen als het medicijn dat de toen 7-jarige Viktor moest redden. Het jongetje lijdt aan de zeldzame en dodelijke aandoening aHUS en kon enkel overleven met dat geneesmiddel. Het probleem: per maand kost zo'n behandeling 18.000 euro. Onbetaalbaar voor de ouders van Viktor.

Na moeizame onderhandelingen kon toenmalig minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) een akkoord bereiken met het farmabedrijf Alexion om tot een terugbetaling te komen. Wat ze precies hadden afgesproken, was geheim.

Uit het vertrouwelijke contract dat De Morgen nu in zijn bezit heeft, en waarvan de echtheid door verschillende bronnen is bevestigd, blijkt dat Onkelinx wel zeer verregaande toegevingen heeft gedaan. Zo staat er duidelijk dat de prijs van een ampul voor onbepaalde duur vastligt op 4.278,14 euro en dat "Soliris op geen enkel moment herzien kan worden". De kans bestaat dat het contract de huidige regering parten zal spelen, aldus De Morgen.

(Belga/RR)

Dat blijkt uit het geheim contract tussen beiden, dat De Morgen in handen kreeg. Het grote publiek leerde Soliris in 2013 kennen als het medicijn dat de toen 7-jarige Viktor moest redden. Het jongetje lijdt aan de zeldzame en dodelijke aandoening aHUS en kon enkel overleven met dat geneesmiddel. Het probleem: per maand kost zo'n behandeling 18.000 euro. Onbetaalbaar voor de ouders van Viktor. Na moeizame onderhandelingen kon toenmalig minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) een akkoord bereiken met het farmabedrijf Alexion om tot een terugbetaling te komen. Wat ze precies hadden afgesproken, was geheim. Uit het vertrouwelijke contract dat De Morgen nu in zijn bezit heeft, en waarvan de echtheid door verschillende bronnen is bevestigd, blijkt dat Onkelinx wel zeer verregaande toegevingen heeft gedaan. Zo staat er duidelijk dat de prijs van een ampul voor onbepaalde duur vastligt op 4.278,14 euro en dat "Soliris op geen enkel moment herzien kan worden". De kans bestaat dat het contract de huidige regering parten zal spelen, aldus De Morgen.(Belga/RR)