‘Later pensioen voor militairen brengt veiligheid van het land in gevaar’

© Reuters

De regeringsbeslissing dat militairen vanaf 2018 langer moeten werken, brengt de veiligheid van ons land in het gevaar. Dat zegt de generaal van de landmacht, Jean-Paul Deconinck. Opvallend: Deconinck uit zijn kritiek anoniem, via de officiële Facebookpagina van de Landcomponent van ons leger.

Dat schrijft VRT Nieuws, dat achterhaalde dat de initialen onder de Facebookpost toebehoren aan generaal Jean-Paul Deconinck.

Deconinck spreekt in de Facebookpost zijn steun uit voor de militairen die vandaag, op Koningsdag, op straat komen om hun ongenoegen te uiten over de besparingen. Ze protesteren tegen het verdwijnen van het verplichte pensioen op 56 jaar. De komende jaren wordt de pensioenleeftijd specifiek voor militairen stelselmatig opgetrokken naar 63 jaar.

Deconinck zegt in de Facebookpost onder meer dat de maatregelen geen effect zullen hebben op het federale budget, omdat de militairen slechts een kleine fractie van de Belgische bevolking vertegenwoordigen. Ook is hij ervan overtuigd dat het militair korps door de verhoging van de pensioenleeftijd onvoldoende kan verjongen, waardoor Defensie zijn kerntaken op termijn niet meer naar behoren zal kunnen vervullen.

(Belga/SK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content