De actie wordt gevoerd door individuele marktkramers die van over het hele land naar Brussel zijn afgezakt om zich te laten horen. In stoet rijden ze van Parking C aan de Heizel via de Houba De Strooperlaan in de richting van de Ninoofsesteenweg om zo opnieuw via de ring de hoofdstad te verlaten. De marktkramers willen zich met de actie laten zien en horen, omdat ze zich vergeten voelen binnen het exitplan. De voornaamste klacht is dat de markten nog steeds tot 50 kramers beperkt blijven, terwijl de cafés en restaurants opnieuw openen. De verkopers zijn van oordeel dat het bij hen wel net veiliger is in de openlucht. "In het begin was er wrevel en zelfs agressie onder collega-marktkramers. Maar nu verzamelen we ons", vertelt Frank, eigenaar van vijf broodkramen onder de noemer Pain Public. "Elke markt is anders ingericht. Op de ene markt is er een maximumaantal mensen, is er een bepaalde looprichting of wordt het volledig afgesloten, maar op de andere markt gebeurt er helemaal geen telling", zegt hij. Zelf verliest marktkramer Frank 15.000 omzet euro per week. Hij kan slechts drie van zijn vijf kramen laten uitrijden en moest daardoor onlangs acht mensen ontslaan. "Ik denk niet dat de sfeer in de toekomst meteen zal veranderen. De belevenis op de markt is niet meer aangenaam", aldus marktkramer Frank. (Belga)

De actie wordt gevoerd door individuele marktkramers die van over het hele land naar Brussel zijn afgezakt om zich te laten horen. In stoet rijden ze van Parking C aan de Heizel via de Houba De Strooperlaan in de richting van de Ninoofsesteenweg om zo opnieuw via de ring de hoofdstad te verlaten. De marktkramers willen zich met de actie laten zien en horen, omdat ze zich vergeten voelen binnen het exitplan. De voornaamste klacht is dat de markten nog steeds tot 50 kramers beperkt blijven, terwijl de cafés en restaurants opnieuw openen. De verkopers zijn van oordeel dat het bij hen wel net veiliger is in de openlucht. "In het begin was er wrevel en zelfs agressie onder collega-marktkramers. Maar nu verzamelen we ons", vertelt Frank, eigenaar van vijf broodkramen onder de noemer Pain Public. "Elke markt is anders ingericht. Op de ene markt is er een maximumaantal mensen, is er een bepaalde looprichting of wordt het volledig afgesloten, maar op de andere markt gebeurt er helemaal geen telling", zegt hij. Zelf verliest marktkramer Frank 15.000 omzet euro per week. Hij kan slechts drie van zijn vijf kramen laten uitrijden en moest daardoor onlangs acht mensen ontslaan. "Ik denk niet dat de sfeer in de toekomst meteen zal veranderen. De belevenis op de markt is niet meer aangenaam", aldus marktkramer Frank. (Belga)