Het assisenhof van Tongeren heeft vrijdag het verhoor van de in totaal 172 getuigen in het proces over de parachutemoord afgesloten.

Het hof luisterde onder meer nog naar de getuigenissen van Vincent (17) en Karol De Wilde (18), de twee kinderen van slachtoffer Els Van Doren, die een dodelijke val maakte nadat haar parachute bleek gesaboteerd te zijn. Els Clottemans staat daarvoor terecht. Haar moeder was vrijdag in de assisenzaal aanwezig.

Voor de laatste getuigenissen had Jef Vermassen, advocaat van Els Van Doren, opgeroepen om terug te keren naar haar proces. De aandacht werd immers afgeleid door het incident met valschermspringer Mike Vogeleer.

Die kroongetuige bleek anoniem foto's verkocht te hebben aan enkele media en streek daarvoor een bedrag van 4.300 euro op.
Vogeleer moest vrijdagmorgen opnieuw getuigen en bevestigde de fotoverkoop. Vic Van Aelst, advocaat van Clottemans, trad zijn confrater bij en riep ook op terug te keren naar de essentie van de zaak.

Maandag zijn er de pleidooien van de burgerlijke partijen met meesters Jef Vermassen en An Govers. Dinsdag is de verdediging
aan het woord met Vic Van Aelst en Katrien Van der Straeten. De replieken volgen woensdagmorgen. Voorzitter Jordens hoopt dat de jury woensdagmiddag in beraad kan gaan over de schuldvraag.

Het assisenhof van Tongeren heeft vrijdag het verhoor van de in totaal 172 getuigen in het proces over de parachutemoord afgesloten.Het hof luisterde onder meer nog naar de getuigenissen van Vincent (17) en Karol De Wilde (18), de twee kinderen van slachtoffer Els Van Doren, die een dodelijke val maakte nadat haar parachute bleek gesaboteerd te zijn. Els Clottemans staat daarvoor terecht. Haar moeder was vrijdag in de assisenzaal aanwezig.Voor de laatste getuigenissen had Jef Vermassen, advocaat van Els Van Doren, opgeroepen om terug te keren naar haar proces. De aandacht werd immers afgeleid door het incident met valschermspringer Mike Vogeleer. Die kroongetuige bleek anoniem foto's verkocht te hebben aan enkele media en streek daarvoor een bedrag van 4.300 euro op. Vogeleer moest vrijdagmorgen opnieuw getuigen en bevestigde de fotoverkoop. Vic Van Aelst, advocaat van Clottemans, trad zijn confrater bij en riep ook op terug te keren naar de essentie van de zaak.Maandag zijn er de pleidooien van de burgerlijke partijen met meesters Jef Vermassen en An Govers. Dinsdag is de verdediging aan het woord met Vic Van Aelst en Katrien Van der Straeten. De replieken volgen woensdagmorgen. Voorzitter Jordens hoopt dat de jury woensdagmiddag in beraad kan gaan over de schuldvraag.