De staking van de socialistische en de liberale vakbond bij De Lijn heeft ook zondag tot hinder geleid, voornamelijk in Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Er zijn wel meer chauffeurs uitgereden dan de voorbije dagen, zegt de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij, en de situatie is in de loop van de dag verbeterd.

Het is zondag de laatste dag van de vierdaagse staking die ACOD en ACLVB organiseerden tegen de nieuwe structuur die De Lijn wil invoeren. 'De dienstverlening is in mindere mate verstoord' dan de voorbije dagen', zegt De Lijn. Er is zo goed als geen hinder meer in West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Limburg. In Oost-Vlaanderen is de situatie in de loop van de dag verbeterd en ook in Antwerpen is de hinder zondagnamiddag minder groot dan in de voormiddag. De Gentse trams rijden normaal uit, de Antwerpse trams ondervinden hinder. De kusttrams rijden zo goed als normaal. Meer gedetailleerde informatie staat op verstoring.delijn.be.

Volgens de directie moeten de hervormingsplannen het bedrijf slagkrachtiger maken. Er zouden geen collectieve of naakte ontslagen vallen. De christelijke vakbond ACV staakte niet mee en onderhandelt met de directie over de plannen.

De staking van de socialistische en de liberale vakbond bij De Lijn heeft ook zondag tot hinder geleid, voornamelijk in Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Er zijn wel meer chauffeurs uitgereden dan de voorbije dagen, zegt de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij, en de situatie is in de loop van de dag verbeterd. Het is zondag de laatste dag van de vierdaagse staking die ACOD en ACLVB organiseerden tegen de nieuwe structuur die De Lijn wil invoeren. 'De dienstverlening is in mindere mate verstoord' dan de voorbije dagen', zegt De Lijn. Er is zo goed als geen hinder meer in West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Limburg. In Oost-Vlaanderen is de situatie in de loop van de dag verbeterd en ook in Antwerpen is de hinder zondagnamiddag minder groot dan in de voormiddag. De Gentse trams rijden normaal uit, de Antwerpse trams ondervinden hinder. De kusttrams rijden zo goed als normaal. Meer gedetailleerde informatie staat op verstoring.delijn.be. Volgens de directie moeten de hervormingsplannen het bedrijf slagkrachtiger maken. Er zouden geen collectieve of naakte ontslagen vallen. De christelijke vakbond ACV staakte niet mee en onderhandelt met de directie over de plannen.