Het kabinet van minister van Leefmilieu Joke Schauvliege roept de bevolking op verstandig om te springen met het water.

De Vlaamse Milieumaatschappij, verantwoordelijk voor de onbevaarbare waterlopen, merkt dat de peilen duidelijk lager staan dan andere jaren. "Dat kan mogelijk landbouwers in de problemen brengen, die het water nodig hebben om velden te irrigeren of dieren te drinken te geven", zegt Philippe D'Hondt van de Milieumaatschappij.

Het kabinet van Joke Schauvliege (CD&V) roept iedereen op om verstandig met het beschikbare water om te springen. De minister verspreidt dit weekend mogelijk nog tips om het waterverbuik in toom te houden.

De VRT meldt op zijn website dat het water in de Maas even laag staat als in het erg droge voorjaar van 1976, en dat is een record voor deze tijd van het jaar. Ook in de andere grote rivieren benadert het waterpeil de laagst gemeten waarde.

Het KMI voorspelt vanaf zondagnamiddag en -avond een toenemende kans op buien met onweer. Ook begin volgende week blijft er kans op enkele onweersbuien. (Belga)

Het kabinet van minister van Leefmilieu Joke Schauvliege roept de bevolking op verstandig om te springen met het water. De Vlaamse Milieumaatschappij, verantwoordelijk voor de onbevaarbare waterlopen, merkt dat de peilen duidelijk lager staan dan andere jaren. "Dat kan mogelijk landbouwers in de problemen brengen, die het water nodig hebben om velden te irrigeren of dieren te drinken te geven", zegt Philippe D'Hondt van de Milieumaatschappij. Het kabinet van Joke Schauvliege (CD&V) roept iedereen op om verstandig met het beschikbare water om te springen. De minister verspreidt dit weekend mogelijk nog tips om het waterverbuik in toom te houden. De VRT meldt op zijn website dat het water in de Maas even laag staat als in het erg droge voorjaar van 1976, en dat is een record voor deze tijd van het jaar. Ook in de andere grote rivieren benadert het waterpeil de laagst gemeten waarde. Het KMI voorspelt vanaf zondagnamiddag en -avond een toenemende kans op buien met onweer. Ook begin volgende week blijft er kans op enkele onweersbuien. (Belga)