De krant 'La Libre Belgique' is dinsdag gratis te verkrijgen bij de dagbladhandelaars, dankzij een advertentiedeal met het computerbedrijf Microsoft. Krantenonderzoeker Olivier Braet (IBBT-Smit, VUB) is niet enthousiast over de actie.

Op dinsdag 26 oktober zal het Franstalige dagblad 'La Libre Belgique' gratis te verkrijgen zijn in de krantenwinkel, dankzij een eenmalige advertentieactie van computerbedrijf Microsoft.

De krant zal inhoudelijk niet verschillen van een normale editie. Alleen zal er in de losse verkoop een advertentie van 4 pagina's rond de krant gewikkeld zitten. De stunt is een primeur voor België.

Communicatiewetenschapper Olivier Braet, van het onderzoekscentrum IBBT-SMIT (VUB), noemt de actie een verkeerd signaal aan de lezers en adverteerders. 'Een krant die leeft van de verkoopcijfers mag zich niet als een gratis product presenteren'.

Volgens Braet getuigt de actie niet van een langetermijnstrategie, en is de advertentiemarkt in België sowieso te klein om dergelijke initiatieven te herhalen of te bestendigen.

De krant 'La Libre Belgique' is dinsdag gratis te verkrijgen bij de dagbladhandelaars, dankzij een advertentiedeal met het computerbedrijf Microsoft. Krantenonderzoeker Olivier Braet (IBBT-Smit, VUB) is niet enthousiast over de actie. Op dinsdag 26 oktober zal het Franstalige dagblad 'La Libre Belgique' gratis te verkrijgen zijn in de krantenwinkel, dankzij een eenmalige advertentieactie van computerbedrijf Microsoft. De krant zal inhoudelijk niet verschillen van een normale editie. Alleen zal er in de losse verkoop een advertentie van 4 pagina's rond de krant gewikkeld zitten. De stunt is een primeur voor België. Communicatiewetenschapper Olivier Braet, van het onderzoekscentrum IBBT-SMIT (VUB), noemt de actie een verkeerd signaal aan de lezers en adverteerders. 'Een krant die leeft van de verkoopcijfers mag zich niet als een gratis product presenteren'. Volgens Braet getuigt de actie niet van een langetermijnstrategie, en is de advertentiemarkt in België sowieso te klein om dergelijke initiatieven te herhalen of te bestendigen.