Een kwart van de verkozen in Limburg bij de lokale verkiezingen van 14 oktober is ondernemer van beroep. Dat heeft Unizo-Limburg becijferd. "Actieve deelname van ondernemers aan het beleid is en blijft de beste garantie voor een goede vertegenwoordiging van de ondernemersbelangen", aldus directeur Bart Lodewyckx.

De studiedienst van Unizo-Limburg heeft alle uitslagen van de verkiezingen geanalyseerd en op basis daarvan berekend dat er 268 zelfstandige ondernemers rechtstreeks verkozen zijn. Op een totaal van 1.080 zetels in de gemeenteraden, is dat 25 procent. "Samen haalden deze ondernemers maar liefst 230.878 voorkeurstemmen", zegt Lodewyckx.

"Dit gegeven maakt ons sterk dat de stem van de ondernemers goed vertegenwoordigd is, en het beleid rekening zal houden met de actuele noden van deze doelgroep." Unizo-Limburg pleit in dat verband voor "een ondernemersvriendelijk beleid met een betere dienstverlening van de gemeente aan ondernemers".

"Dit houdt een volwaardig schepenambt Lokale Economie in in elke gemeente, en de opmaak van een gemeentelijk economisch beleidsplan", besluit de directeur. (Belga/INM)

Een kwart van de verkozen in Limburg bij de lokale verkiezingen van 14 oktober is ondernemer van beroep. Dat heeft Unizo-Limburg becijferd. "Actieve deelname van ondernemers aan het beleid is en blijft de beste garantie voor een goede vertegenwoordiging van de ondernemersbelangen", aldus directeur Bart Lodewyckx. De studiedienst van Unizo-Limburg heeft alle uitslagen van de verkiezingen geanalyseerd en op basis daarvan berekend dat er 268 zelfstandige ondernemers rechtstreeks verkozen zijn. Op een totaal van 1.080 zetels in de gemeenteraden, is dat 25 procent. "Samen haalden deze ondernemers maar liefst 230.878 voorkeurstemmen", zegt Lodewyckx. "Dit gegeven maakt ons sterk dat de stem van de ondernemers goed vertegenwoordigd is, en het beleid rekening zal houden met de actuele noden van deze doelgroep." Unizo-Limburg pleit in dat verband voor "een ondernemersvriendelijk beleid met een betere dienstverlening van de gemeente aan ondernemers". "Dit houdt een volwaardig schepenambt Lokale Economie in in elke gemeente, en de opmaak van een gemeentelijk economisch beleidsplan", besluit de directeur. (Belga/INM)