In België wonen zo'n miljoen mensen met een vreemde nationaliteit en daarbij komen nog eens ongeveer evenveel mensen die Belg zijn geworden. Ons land telt ook nog eens 750.000 Belgen met ouders van allochtone oorsprong.

Dat maakt dat 2,75 miljoen inwoners van buitenlandse komaf zijn, zo berekende Hertogen, die de cijfers bekend maakt in Het Nieuwsblad.

194 nationaliteiten werden Belg
In de nieuwe studie becijferde Hertogen dat sinds 1948 ruim één miljoen vreemdelingen Belg zijn geworden. Dertig procent komt uit Marokko. In totaal zijn mensen van 194 nationaliteiten Belg geworden.

Overigens is Belg worden een relatief nieuw fenomeen. Bijna de helft van de nieuwe Belgen werd dat na 2000. (Belga/SD)

In België wonen zo'n miljoen mensen met een vreemde nationaliteit en daarbij komen nog eens ongeveer evenveel mensen die Belg zijn geworden. Ons land telt ook nog eens 750.000 Belgen met ouders van allochtone oorsprong. Dat maakt dat 2,75 miljoen inwoners van buitenlandse komaf zijn, zo berekende Hertogen, die de cijfers bekend maakt in Het Nieuwsblad. 194 nationaliteiten werden Belg In de nieuwe studie becijferde Hertogen dat sinds 1948 ruim één miljoen vreemdelingen Belg zijn geworden. Dertig procent komt uit Marokko. In totaal zijn mensen van 194 nationaliteiten Belg geworden. Overigens is Belg worden een relatief nieuw fenomeen. Bijna de helft van de nieuwe Belgen werd dat na 2000. (Belga/SD)