Rik Torfs stelt in het studentenblad Veto dat de functie van Knapen, die de diensten Evenementen, Marketing en Nieuws overkoepelde, niet meer nodig was omdat die diensten zelfstandig kunnen werken. Hij ontkent een direct verband met het verschil van mening dat hij met Knapen had over de Campuskrant, het blad van de KU Leuven. Op voorstel van Knapen had de KU Leuven voor het aantreden van Torfs beslist dit blad te vervangen door een magazine dat nog 4 keer per maand zou verschijnen. Torfs heeft deze beslissing teruggedraaid.

De beslissing om de functie van Knapen te schrappen kadert dus in een vereenvoudiging van structuren. Torfs sluit niet uit dat er nog structuurhervormingen komen. "Ik ben benieuwd naar de plannen van de vicerectoren. We willen administratieve vereenvoudiging. Het is niet de bedoeling mensen te ontslaan, maar we moeten wel de rol van enkele overlegorganen en comités bekijken. In ieder geval zal de academische raad zijn zeg kunnen doen over dergelijke beslissingen", aldus Torfs in Veto.

'Geen betutteling'

Tijdens de opening van het academiejaar - zijn eerste als rector aan de KU Leuven - had Torfs eerder gesteld dat de overheid zich niet teveel moet bemoeien met de universiteit. "De universiteiten hebben nood aan een overheid die hen vertrouwt", zei hij. "We weten echt zelf wel wat ons te doen staat om bij de beste universiteiten van Europa te blijven. De beste controle ligt in het oordeel over de kwaliteit van onze afgestudeerden en ons wetenschappelijk werk. De universiteiten moeten hier samen voor opkomen."

Torfs gaf voorts aan dat er van hem als rector "geen ingrijpende omwentelingen" moeten verwacht worden. "Dit zou immers betekenen dat we het tot nu toe niet goed deden. Niets is minder waar. De KU Leuven doet het zowel volgens onszelf, als volgens de buitenwereld goed. Er is misschien wel nood aan enkele accentverschuivingen of aan wat schaafwerk op een scherpe hoek, maar grote omwentelingen zijn niet nodig." (Belga/TV)

Rik Torfs stelt in het studentenblad Veto dat de functie van Knapen, die de diensten Evenementen, Marketing en Nieuws overkoepelde, niet meer nodig was omdat die diensten zelfstandig kunnen werken. Hij ontkent een direct verband met het verschil van mening dat hij met Knapen had over de Campuskrant, het blad van de KU Leuven. Op voorstel van Knapen had de KU Leuven voor het aantreden van Torfs beslist dit blad te vervangen door een magazine dat nog 4 keer per maand zou verschijnen. Torfs heeft deze beslissing teruggedraaid.De beslissing om de functie van Knapen te schrappen kadert dus in een vereenvoudiging van structuren. Torfs sluit niet uit dat er nog structuurhervormingen komen. "Ik ben benieuwd naar de plannen van de vicerectoren. We willen administratieve vereenvoudiging. Het is niet de bedoeling mensen te ontslaan, maar we moeten wel de rol van enkele overlegorganen en comités bekijken. In ieder geval zal de academische raad zijn zeg kunnen doen over dergelijke beslissingen", aldus Torfs in Veto. Tijdens de opening van het academiejaar - zijn eerste als rector aan de KU Leuven - had Torfs eerder gesteld dat de overheid zich niet teveel moet bemoeien met de universiteit. "De universiteiten hebben nood aan een overheid die hen vertrouwt", zei hij. "We weten echt zelf wel wat ons te doen staat om bij de beste universiteiten van Europa te blijven. De beste controle ligt in het oordeel over de kwaliteit van onze afgestudeerden en ons wetenschappelijk werk. De universiteiten moeten hier samen voor opkomen."Torfs gaf voorts aan dat er van hem als rector "geen ingrijpende omwentelingen" moeten verwacht worden. "Dit zou immers betekenen dat we het tot nu toe niet goed deden. Niets is minder waar. De KU Leuven doet het zowel volgens onszelf, als volgens de buitenwereld goed. Er is misschien wel nood aan enkele accentverschuivingen of aan wat schaafwerk op een scherpe hoek, maar grote omwentelingen zijn niet nodig." (Belga/TV)