Dat schrijft De Tijd.

Kubla drong er als burgemeester van Waterloo bij de toenmalige voorzitter van de Naturalisatiecommissie, Claude Eerdekens (PS), op aan dat het naturalisatiedossier van Chodiev snel zou worden geregeld. Dat blijkt volgens de krant uit een brief die Groen in het naturalisatiedossier vond.

Vorige week werd Kubla gearresteerd op verdenking van fraude. Hij is intussen onder voorwaarden vrij en heeft ontslag genomen als burgemeester.

Die arrestatie hield verband met de industriële groep Duferco, die ervan wordt verdacht Congolese ambtenaren te hebben omgekocht. Het geld zou minstens gedeeltelijk overhandigd zijn via Kubla. Die zou 20.000 euro aan de echtgenote van eerste minister Adolphe Muzito hebben overhandigd.

Er werd ook bekend dat Kubla jaarlijks 240.000 euro ontving van Duferco.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. Kubla drong er als burgemeester van Waterloo bij de toenmalige voorzitter van de Naturalisatiecommissie, Claude Eerdekens (PS), op aan dat het naturalisatiedossier van Chodiev snel zou worden geregeld. Dat blijkt volgens de krant uit een brief die Groen in het naturalisatiedossier vond.Vorige week werd Kubla gearresteerd op verdenking van fraude. Hij is intussen onder voorwaarden vrij en heeft ontslag genomen als burgemeester.Die arrestatie hield verband met de industriële groep Duferco, die ervan wordt verdacht Congolese ambtenaren te hebben omgekocht. Het geld zou minstens gedeeltelijk overhandigd zijn via Kubla. Die zou 20.000 euro aan de echtgenote van eerste minister Adolphe Muzito hebben overhandigd.Er werd ook bekend dat Kubla jaarlijks 240.000 euro ontving van Duferco.(Belga/RR)