De Katholieke Universiteit Leuven is voor het vierde jaar op rij de enige Belgische universiteit bij de eerste honderd op de prestigieuze QS University Rankings. De Britse universiteit van Cambridge voert de ranglijst aan.

De ranglijst wordt opgemaakt op basis van de mening van academici over de hele wereld. In hebben er vier Belgische universiteiten de lijst gehaald.

De KU Leuven staat op de 85ste plaats. Daarmee is ze de enige in de top honderd, maar de Leuvense universiteit is wel 20 plaatsen gezakt.

De tweede Belgische universiteit op de ranglijst is de Université Catholique de Louvain (UCL) op de 124ste plaats, twee plaatsen beter dan in 2009. Derde Belgische universiteit is de Universiteit Antwerpen op de 179ste plaats, waarmee ze twee plaatsen achteruitgaat.

De Universiteit Gent is de vierde Belgische vertegenwoordiger in de ranglijst. Ze zakt echter van plaats 136 naar plaats 192. De Université Libre de Bruxelles (ULB) staat niet meer in de lijst.

Cambridge wint

De Britse universiteit van Cambridge is de beste universiteit ter wereld en stoot daarmee het Amerikaanse Harvard van de troon.
Daarna volgen Yale (VS), het University College London en het Massachussetts Institute of Technology (MIT).

De Britse Oxford universiteit staat op plaats zes, gevolgd door het Imperial College London (7), de University of Chicago (8), het California Institute of Technology (9) en Princeton (10).

De Katholieke Universiteit Leuven is voor het vierde jaar op rij de enige Belgische universiteit bij de eerste honderd op de prestigieuze QS University Rankings. De Britse universiteit van Cambridge voert de ranglijst aan.De ranglijst wordt opgemaakt op basis van de mening van academici over de hele wereld. In hebben er vier Belgische universiteiten de lijst gehaald.De KU Leuven staat op de 85ste plaats. Daarmee is ze de enige in de top honderd, maar de Leuvense universiteit is wel 20 plaatsen gezakt.De tweede Belgische universiteit op de ranglijst is de Université Catholique de Louvain (UCL) op de 124ste plaats, twee plaatsen beter dan in 2009. Derde Belgische universiteit is de Universiteit Antwerpen op de 179ste plaats, waarmee ze twee plaatsen achteruitgaat. De Universiteit Gent is de vierde Belgische vertegenwoordiger in de ranglijst. Ze zakt echter van plaats 136 naar plaats 192. De Université Libre de Bruxelles (ULB) staat niet meer in de lijst.Cambridge wintDe Britse universiteit van Cambridge is de beste universiteit ter wereld en stoot daarmee het Amerikaanse Harvard van de troon. Daarna volgen Yale (VS), het University College London en het Massachussetts Institute of Technology (MIT). De Britse Oxford universiteit staat op plaats zes, gevolgd door het Imperial College London (7), de University of Chicago (8), het California Institute of Technology (9) en Princeton (10).