KU Leuven vindt verloren examenpapieren terug

De plotse overstap geeft problemen © BELGA

De papieren waarop maandag een 80-tal studenten van de KUL-campus Groep T in Leuven hun schriftelijk examen voor het vak Procescontroles hadden afgelegd, zijn teruggevonden. Dat meldt de KU Leuven. De studenten moeten hun examens dus niet overdoen.

De betrokken docent had alvorens te vertrekken de examens ’s avonds in een doos op zijn bureau laten staan. Toen hij ’s morgens weer arriveerde, was de doos weg. Er werd vermoed dat de poetsploeg de doos had aanzien als oud papier en had opgeruimd, wat nu ook is bevestigd.

Op aanwijzing van de technische diensten van de universiteit werd donderdag de centrale container gevonden waarin de examens beland waren. Het gaat om een container die normaal niet gebruikt wordt voor het papierafval van de campus.

Geen nieuwe examens

“De examenkopijen werden gerecupereerd en zullen op de normale manier verbeterd worden. Dat wil zeggen dat de studenten het examen niet opnieuw zullen moeten afleggen. We betreuren ten zeerste dat de examens niet eerder werden teruggevonden”, aldus Rik Gosselink, vicerector Studentenbeleid.

In de loop van de dag was met de studentenvertegenwoordigers en betrokken studenten overeengekomen om verschillende momenten te voorzien om het examen over te doen.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content