De bisschoppen en het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO) maken vrijdag bekend wie Mieke Van Hecke opvolgt als directeur-generaal van het VSKO. Uit informatie van verschillende bronnen leert De Standaard dat het zou gaan om Lieven Boeve, staat te lezen op de website van die krant. Formele bevestiging is er nog niet.

Boeve, geboren in Veurne, is gewoon hoogleraar fundamentele theologie aan de faculteit Theologie en Religiewetenschappen en sinds 1 augustus 2008 decaan. Hij staat ook aan het hoofd van de lerarenopleiding van de universiteit.

Boeve stond op de shortlist met drie namen van kandidaat-opvolgers. De andere namen op die lijst waren Steven Vanackere en Paul Yperman. Mieke Van Hecke (66) blijft nog aan tot 31 augustus van dit jaar. (Belga/TV)

De bisschoppen en het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO) maken vrijdag bekend wie Mieke Van Hecke opvolgt als directeur-generaal van het VSKO. Uit informatie van verschillende bronnen leert De Standaard dat het zou gaan om Lieven Boeve, staat te lezen op de website van die krant. Formele bevestiging is er nog niet.Boeve, geboren in Veurne, is gewoon hoogleraar fundamentele theologie aan de faculteit Theologie en Religiewetenschappen en sinds 1 augustus 2008 decaan. Hij staat ook aan het hoofd van de lerarenopleiding van de universiteit.Boeve stond op de shortlist met drie namen van kandidaat-opvolgers. De andere namen op die lijst waren Steven Vanackere en Paul Yperman. Mieke Van Hecke (66) blijft nog aan tot 31 augustus van dit jaar. (Belga/TV)