De aangeklaagde academici zijn overgeplaatst, eerder met pensioen gegaan of ontslagen.

Het ging telkens om fysieke of verbale seksuele intimidatie, schrijft De Morgen. De slachtoffers, meestal assistenten, startten een zaak op bij hun rector: twee klachten onder rector André Oosterlinck en evenveel onder het huidige bestuur van Mark Waer, die sinds 2009 de unief leidt.4

"Ik heb om die reden twee professoren (docenten, nvdr.) weggestuurd. De academici in kwestie hebben de beschuldigingen toegegeven. Het kan zijn dat er vandaag nog lopende dossiers zijn die nog niet tot bij mij geraakt zijn", zegt rector Mark Waer. (Belga/TE)

De aangeklaagde academici zijn overgeplaatst, eerder met pensioen gegaan of ontslagen. Het ging telkens om fysieke of verbale seksuele intimidatie, schrijft De Morgen. De slachtoffers, meestal assistenten, startten een zaak op bij hun rector: twee klachten onder rector André Oosterlinck en evenveel onder het huidige bestuur van Mark Waer, die sinds 2009 de unief leidt.4 "Ik heb om die reden twee professoren (docenten, nvdr.) weggestuurd. De academici in kwestie hebben de beschuldigingen toegegeven. Het kan zijn dat er vandaag nog lopende dossiers zijn die nog niet tot bij mij geraakt zijn", zegt rector Mark Waer. (Belga/TE)