Van Dyck werd destijds ontslagen door de toenmalige KUL-rector Mark Waer. Diens opvolger, Rik Torfs, maakt het ontslag ongedaan. Van Dyck kan vanaf 1 januari weer aan de slag op het departement Architectuur, Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw. Wel moet ze ieder geweld afzweren en afzien van een rechtszaak. Dat melden De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Torfs zegt de actie niet goed te keuren. "Maar tegelijk staan we voor de vrijheid van meningsuiting. We mogen werknemers niet zomaar uitsluiten vanwege hun overtuiging", zegt hij. "Zelf ben ik altijd een groot voorstander geweest van de vrijheid van denken. Door Van Dyck opnieuw aan te nemen, voeg ik de daad bij het woord." (Belga/TV)

Van Dyck werd destijds ontslagen door de toenmalige KUL-rector Mark Waer. Diens opvolger, Rik Torfs, maakt het ontslag ongedaan. Van Dyck kan vanaf 1 januari weer aan de slag op het departement Architectuur, Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw. Wel moet ze ieder geweld afzweren en afzien van een rechtszaak. Dat melden De Morgen en Het Laatste Nieuws. Torfs zegt de actie niet goed te keuren. "Maar tegelijk staan we voor de vrijheid van meningsuiting. We mogen werknemers niet zomaar uitsluiten vanwege hun overtuiging", zegt hij. "Zelf ben ik altijd een groot voorstander geweest van de vrijheid van denken. Door Van Dyck opnieuw aan te nemen, voeg ik de daad bij het woord." (Belga/TV)