Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws. De proef, die peilt naar basisvaardigheden, is ontwikkeld door de KU Leuven.

"Het moet een oriënterende test blijven, bij voorkeur af te leggen in de loop van het zesde middelbaar. Wie minder dan 60 procent scoort, heeft slechts één kans op de vier dat hij zal slagen aan de universiteit - als hij verder niets onderneemt, tenminste", zegt professor Lieve De Wachter van het ILT (Interfacultair Instituut voor Levende Talen).

Volgens KUL-rector Rik Torfs is de nood aan zo'n proef groot. "Al te veel studenten mislukken in hun eerste jaar bij gebrek aan zelfkennis." Aan de KU Leuven slaagt slechts 36,8 pct van alle debuterende eerstejaars.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws. De proef, die peilt naar basisvaardigheden, is ontwikkeld door de KU Leuven. "Het moet een oriënterende test blijven, bij voorkeur af te leggen in de loop van het zesde middelbaar. Wie minder dan 60 procent scoort, heeft slechts één kans op de vier dat hij zal slagen aan de universiteit - als hij verder niets onderneemt, tenminste", zegt professor Lieve De Wachter van het ILT (Interfacultair Instituut voor Levende Talen). Volgens KUL-rector Rik Torfs is de nood aan zo'n proef groot. "Al te veel studenten mislukken in hun eerste jaar bij gebrek aan zelfkennis." Aan de KU Leuven slaagt slechts 36,8 pct van alle debuterende eerstejaars.(Belga/RR)