"Ik wil vandaag hulde brengen aan de koning gedurende zijn koningschap van 20 jaar. Ik ben mij welbewust van de verantwoordelijkheid die op mij rust. Ik zal mij blijven inzetten met heel mijn hart. Tot 21 juli." Dat is de korte verklaring die prins Filip, de aanstaande koning, donderdagochtend heeft gegeven aan de pers, nadat het nieuws bekend raakte dat zijn vader, koning Albert II, troonsafstand zal doen op 21 juli.

De prins bezoekt in Antwerpen een al eerder ingepland wetenschappelijk congres over wereldwijde vegetatie en onderzoek door de PROBA-V-satelliet. (Belga/EE)

"Ik wil vandaag hulde brengen aan de koning gedurende zijn koningschap van 20 jaar. Ik ben mij welbewust van de verantwoordelijkheid die op mij rust. Ik zal mij blijven inzetten met heel mijn hart. Tot 21 juli." Dat is de korte verklaring die prins Filip, de aanstaande koning, donderdagochtend heeft gegeven aan de pers, nadat het nieuws bekend raakte dat zijn vader, koning Albert II, troonsafstand zal doen op 21 juli. De prins bezoekt in Antwerpen een al eerder ingepland wetenschappelijk congres over wereldwijde vegetatie en onderzoek door de PROBA-V-satelliet. (Belga/EE)