Smeyers benadrukt dat de achterpoortjes voor illegale criminelen absoluut dicht moeten, maar vindt dat uiteindelijk al wie het bevel krijgt ons grondgebied te verlaten, ook effectief moet vertrekken. Snellere procedures moeten dat voor haar menselijker maken.

"Voor ons is duidelijk dat iedereen die het bevel krijgt om het grondgebied te verlaten, ook moet vertrekken", reageert Smeyers op de uithaal van Termont. "Momenteel zijn er echter nog te veel achterpoortjes, wat absoluut niet mogelijk mag zijn, zeker niet voor criminelen."

Maar voor gezinnen met kinderen zijn de regels niet anders, vindt het N-VA-Kamerlid. Probleem is echter dat de procedures nog steeds te lang aanslepen. "Daardoor krijgen mensen hier kinderen, die hier ingeburgerd raken, wat een uitwijzing natuurlijk erg hard maakt", klinkt het.

"Staatssecretaris De Block heeft aangekondigd dat de procedures nog maximum zes maanden gingen duren, maar momenteel is dat nog steeds meer dan een jaar", aldus Smeyers. (Belga/INM)

Smeyers benadrukt dat de achterpoortjes voor illegale criminelen absoluut dicht moeten, maar vindt dat uiteindelijk al wie het bevel krijgt ons grondgebied te verlaten, ook effectief moet vertrekken. Snellere procedures moeten dat voor haar menselijker maken. "Voor ons is duidelijk dat iedereen die het bevel krijgt om het grondgebied te verlaten, ook moet vertrekken", reageert Smeyers op de uithaal van Termont. "Momenteel zijn er echter nog te veel achterpoortjes, wat absoluut niet mogelijk mag zijn, zeker niet voor criminelen." Maar voor gezinnen met kinderen zijn de regels niet anders, vindt het N-VA-Kamerlid. Probleem is echter dat de procedures nog steeds te lang aanslepen. "Daardoor krijgen mensen hier kinderen, die hier ingeburgerd raken, wat een uitwijzing natuurlijk erg hard maakt", klinkt het. "Staatssecretaris De Block heeft aangekondigd dat de procedures nog maximum zes maanden gingen duren, maar momenteel is dat nog steeds meer dan een jaar", aldus Smeyers. (Belga/INM)