Mechels schepen voor Financiën Kristl Strubbe (Open VLD) meldde op Twitter dat ze de politiek verlaat. Strubbe kreeg 1.184 voorkeurstemmen. In 2006 waren er dat 1.412.

Mechels schepen Kristl Strubbe is niet over één nacht ijs gegaan met haar beslissing om uit de politiek te stappen. Dat vertelt ze aan Belga. Ze studeerde recent een Master Cultuurmanagement en vond het tijd voor andere uitdagingen. Strubbe is blij met haar bestuurlijke verwezenlijkingen: "Ik heb de afgelopen jaren heel wat kunnen realiseren. Ik meen daar een goed rapport voor te hebben gekregen. Dat zie ik als een appreciatie. De voorbije jaren heb ik altijd al gezegd dat politiek een eindig verhaal is. Ik heb een master cultuurmanagement gevolgd en nu wil ik dus andere horizonten verkennen. Ik ben daarbij natuurlijk niet over één nacht ijs gegaan."

Strubbe stond op de zevende plaats. "Geen evidente plek," zegt ze, "maar ik raakte toch verkozen. Wie er dan precies schepen wordt, dat is nog koffiedik kijken. De onderhandelingen lijken nog wel even te gaan duren. De kans bestaat altijd dat je uit de boot valt, maar dat weet je nooit vooraf. Ik wou gewoon niet afwachten en wenste iets anders."

Strubbe: 'Zware investeringen waren goede beslissing'

Als schepen van Financiën kreeg Strubbe soms kritiek op haar zware investeringen en leningen. "Sommigen die zeggen dat de stadskas leeg is, beweren wellicht ook dat je altijd en veel moet sparen. Ik ga daar niet mee akkoord. Jonge gezinnen moeten ook investeren in een huis om dat terug te betalen en ervan te genieten. We hebben zwaar geleend, maar zijn altijd binnen de normen gebleven. De investeringen hebben geresulteerd in een enorme toegroei aan jonge gezinnen en tweeverdieners. Het gemiddelde inkomen van de Mechelaar is gestegen. Dat is voor de stad dus een heel goede beslissing geweest."

Nieuwe verhoudingen binnen stadslijst

Het vertrek van Strubbe doet de verhoudingen binnen de Mechelse stadslijst kantelen. Haar opvolger is Zineb El Boussaadani, een kandidaat van Groen. Daardoor krijgen zowel Groen als Open VLD 7 zetels. Daarover zegt Strubbe dat ze zeer tevreden is met de progressieve koers die het stadsbestuur de afgelopen tijd vaarde. Ze uit ook haar
appreciatie voor de samenwerking met huidig coalitiepartner sp.a, die onder vuur ligt.

"Ik ben heel tevreden over de samenwerking met onder meer Caroline Gennez. Dat politieke verhoudingen veranderen, kan ik alleen maar vaststellen. Wat het resultaat wordt, is opnieuw koffiedik kijken. Ik heb mij altijd goed verstaan met de mensen van rood. Maar wat er moet gebeuren, dat is voor de politici aan zet en niet meer voor mij."

Strubbe is nog tot eind dit jaar schepen. Ze geeft aan daarna enkele mogelijkheden te zien, maar die wil ze nog bekijken. (Belga/SD)Mechels schepen voor Financiën Kristl Strubbe (Open VLD) meldde op Twitter dat ze de politiek verlaat. Strubbe kreeg 1.184 voorkeurstemmen. In 2006 waren er dat 1.412. Mechels schepen Kristl Strubbe is niet over één nacht ijs gegaan met haar beslissing om uit de politiek te stappen. Dat vertelt ze aan Belga. Ze studeerde recent een Master Cultuurmanagement en vond het tijd voor andere uitdagingen. Strubbe is blij met haar bestuurlijke verwezenlijkingen: "Ik heb de afgelopen jaren heel wat kunnen realiseren. Ik meen daar een goed rapport voor te hebben gekregen. Dat zie ik als een appreciatie. De voorbije jaren heb ik altijd al gezegd dat politiek een eindig verhaal is. Ik heb een master cultuurmanagement gevolgd en nu wil ik dus andere horizonten verkennen. Ik ben daarbij natuurlijk niet over één nacht ijs gegaan."Strubbe stond op de zevende plaats. "Geen evidente plek," zegt ze, "maar ik raakte toch verkozen. Wie er dan precies schepen wordt, dat is nog koffiedik kijken. De onderhandelingen lijken nog wel even te gaan duren. De kans bestaat altijd dat je uit de boot valt, maar dat weet je nooit vooraf. Ik wou gewoon niet afwachten en wenste iets anders." Strubbe: 'Zware investeringen waren goede beslissing'Als schepen van Financiën kreeg Strubbe soms kritiek op haar zware investeringen en leningen. "Sommigen die zeggen dat de stadskas leeg is, beweren wellicht ook dat je altijd en veel moet sparen. Ik ga daar niet mee akkoord. Jonge gezinnen moeten ook investeren in een huis om dat terug te betalen en ervan te genieten. We hebben zwaar geleend, maar zijn altijd binnen de normen gebleven. De investeringen hebben geresulteerd in een enorme toegroei aan jonge gezinnen en tweeverdieners. Het gemiddelde inkomen van de Mechelaar is gestegen. Dat is voor de stad dus een heel goede beslissing geweest." Nieuwe verhoudingen binnen stadslijstHet vertrek van Strubbe doet de verhoudingen binnen de Mechelse stadslijst kantelen. Haar opvolger is Zineb El Boussaadani, een kandidaat van Groen. Daardoor krijgen zowel Groen als Open VLD 7 zetels. Daarover zegt Strubbe dat ze zeer tevreden is met de progressieve koers die het stadsbestuur de afgelopen tijd vaarde. Ze uit ook haar appreciatie voor de samenwerking met huidig coalitiepartner sp.a, die onder vuur ligt. "Ik ben heel tevreden over de samenwerking met onder meer Caroline Gennez. Dat politieke verhoudingen veranderen, kan ik alleen maar vaststellen. Wat het resultaat wordt, is opnieuw koffiedik kijken. Ik heb mij altijd goed verstaan met de mensen van rood. Maar wat er moet gebeuren, dat is voor de politici aan zet en niet meer voor mij." Strubbe is nog tot eind dit jaar schepen. Ze geeft aan daarna enkele mogelijkheden te zien, maar die wil ze nog bekijken. (Belga/SD)