In West-Vlaanderen zal Hendrik Bogaert de Kamerlijst trekken, viceminister-president Hilde Crevits trekt er de Vlaamse lijst.

In Limburg wordt CD&V-voorzitter Wouter Beke kopman voor de Kamer, Lode Ceyssens wordt lijsttrekker voor het Vlaams Parlement. Vlaams minister en Limburgs CD&V-kopstuk Jo Vandeurzen kondigde afgelopen weekend aan dat hij na deze legislatuur stopt met de politiek.

In Oost-Vlaanderen is nog geen lijsttrekker voor de Kamer aangeduid, nu Pieter De Crem de nationale politiek vaarwel zegt. Voor het Vlaams Parlement zal Vlaams minister Joke Schauvliege daar de lijst trekken.

In Vlaams-Brabant zullen minister Koen Geens (Kamer) en Peter Van Rompuy (Vlaams Parlement) lijsttrekker zijn. In Brussel wordt staatssecretaris Bianca Debaets lijsttrekker voor het Brussels Parlement.

Peeters trekt dus de Europese lijst, die in 2014 nog getrokken werd door Marianne Thyssen, maar ook zij stopt volgend jaar met de actieve politiek. 'Ik ben heel tevreden dat Kris Peeters deze uitdaging wil aangaan. De kiesstrijd voor Europa speelt zich af over heel Vlaanderen. Je hebt dan ook iemand nodig die een breed publiek aanspreekt. Bovendien was Kris als vicepremier de voorbije jaren ook ons aanspreekpunt binnen de EVP. De Europese politiek is hem dus allerminst vreemd', zegt CD&V-voorzitter Wouter Beke dinsdagavond.

Kris Peeters trok in 2014 als Vlaams minister-president de Vlaamse lijst in Antwerpen. Wie dat nu wordt, is nog niet uitgemaakt. Ook de Antwerpse lijsttrekker voor de Kamer ligt nog niet vast. 92,5 procent van de Algemene Vergadering schaarde zich achter het voorstel van het lijstvormingscomité.