Dat zegt hij in een interview in De Zondag.

Kris Peeters verwijst naar het escalerend conflict tussen Saudi-Arabië en Iran. 'Dat kan Europa zich eigenlijk niet permitteren. We moeten er alles aan doen om dat te vermijden. Het exporteren van wapens naar Saudi-Arabië kan dan ook niet', luidt het.

Het volledig opschorten van de handelsrelaties met Saudi-Arabië vindt Peeters dan weer een brug te ver. 'Dat zou moeilijk zijn, want dan straf je individuele Belgische ondernemingen. Dat heeft weinig te maken met de relaties tussen staten'.

Geval per geval

Vlaams minister-president Geert Bourgeois maakte eerder deze week nog bekend dat hij een vergunning voor wapenexport naar Saudi-Arabië recentelijk heeft geweigerd. Maar hij is geen voorstander van een algemeen verbod. In De zevende dag op Eén herhaalde hij dat standpunt in een reactie op de oproep van Peeters. Hij wil elk geval individueel bekijken, maar 'het is weinig waarschijnlijk dat ik een vergunning goedkeur'. (Belga)

Dat zegt hij in een interview in De Zondag.Kris Peeters verwijst naar het escalerend conflict tussen Saudi-Arabië en Iran. 'Dat kan Europa zich eigenlijk niet permitteren. We moeten er alles aan doen om dat te vermijden. Het exporteren van wapens naar Saudi-Arabië kan dan ook niet', luidt het. Het volledig opschorten van de handelsrelaties met Saudi-Arabië vindt Peeters dan weer een brug te ver. 'Dat zou moeilijk zijn, want dan straf je individuele Belgische ondernemingen. Dat heeft weinig te maken met de relaties tussen staten'.Vlaams minister-president Geert Bourgeois maakte eerder deze week nog bekend dat hij een vergunning voor wapenexport naar Saudi-Arabië recentelijk heeft geweigerd. Maar hij is geen voorstander van een algemeen verbod. In De zevende dag op Eén herhaalde hij dat standpunt in een reactie op de oproep van Peeters. Hij wil elk geval individueel bekijken, maar 'het is weinig waarschijnlijk dat ik een vergunning goedkeur'. (Belga)