De Vlaamse regering moet voor het omstreden dossier van Uplace in Machelen binnenkort beslissen over de milieuvergunning.

Peeters: Zijn er in Vlaanderen nog wel grote projecten mogelijk? De realisatie ervan neemt nu zo veel tijd in beslag dat men vaak de oorsprong vergeet. Het plan voor Uplace is ontstaan na de sluiting van Renault. Er was toen grote nood aan een project dat de vervuilde terreinen een nieuwe bestemming kon geven en dat goed zou zijn voor de economie van de hele regio. Aanvankelijk was haast iedereen enthousiast, maar in de loop van de vele procedures voor de vergunningen is het draagvlak afgebrokkeld. Los daarvan bood het brownfieldconvenant dat de Vlaamse regering in 2009 aanging met Uplace geen garantie dat de bouw- en de milieuvergunning er onvoorwaardelijk zouden komen. Ook Uplace wist en weet dat.

U gebruikt graag de uitdrukking 'pacta sunt servanda'. Hoe betrouwbaar en geloofwaardig bent u nog als dat project toch struikelt over de milieuvergunning?

Peeters: Wat ook de beslissing zal zijn, de Vlaamse regering is betrouwbaar. We zijn altijd duidelijk geweest. We willen Uplace helpen om zijn project te realiseren. En als er voor de vergunningen obstakels opduiken, moet daar in alle wijsheid over beslist worden. Ik kan u verzekeren dat minister Joke Schauvliege (CD&V) dat voor de milieuvergunning zal doen. (PM)

De Vlaamse regering moet voor het omstreden dossier van Uplace in Machelen binnenkort beslissen over de milieuvergunning. Peeters: Zijn er in Vlaanderen nog wel grote projecten mogelijk? De realisatie ervan neemt nu zo veel tijd in beslag dat men vaak de oorsprong vergeet. Het plan voor Uplace is ontstaan na de sluiting van Renault. Er was toen grote nood aan een project dat de vervuilde terreinen een nieuwe bestemming kon geven en dat goed zou zijn voor de economie van de hele regio. Aanvankelijk was haast iedereen enthousiast, maar in de loop van de vele procedures voor de vergunningen is het draagvlak afgebrokkeld. Los daarvan bood het brownfieldconvenant dat de Vlaamse regering in 2009 aanging met Uplace geen garantie dat de bouw- en de milieuvergunning er onvoorwaardelijk zouden komen. Ook Uplace wist en weet dat. U gebruikt graag de uitdrukking 'pacta sunt servanda'. Hoe betrouwbaar en geloofwaardig bent u nog als dat project toch struikelt over de milieuvergunning? Peeters: Wat ook de beslissing zal zijn, de Vlaamse regering is betrouwbaar. We zijn altijd duidelijk geweest. We willen Uplace helpen om zijn project te realiseren. En als er voor de vergunningen obstakels opduiken, moet daar in alle wijsheid over beslist worden. Ik kan u verzekeren dat minister Joke Schauvliege (CD&V) dat voor de milieuvergunning zal doen. (PM)