Momenteel is er een begrotingstekort van 3,2 miljard euro. In een gesprek met Knack.be noemde N-VA-fractievoorzitter Peter De Roover het 'te veel' en zei hij dat het is nu aan de coalitiepartners om bijkomende maatregelen te nemen.

'Ik moet eerlijk zeggen: ik schat in dat het bedrag nu nog zal stijgen in plaats van dalen', vertelt vicepremier Kris Peeters (CD&V) vrijdagochtend aan VRT. 'Maar we moeten nu eerst de werkgroep hun werk laten doen.'

'Er zijn natuurlijk discussies over hoe het nu zit met de uitgaves voor asiel en veiligheid - omdat Europa daar ook een belangrijke rol in speelt - of dat al dan niet structureel meegenomen moet worden. Maar', benadrukt de vicepremier, 'we moeten zeer zorgvuldig te werk gaan en ik wil eerst de cijfers stabiliseren dat we weten over hoeveel het gaat, om latere discussies te voorkomen en cijfers over misverstanden uit de wereld te helpen.' (NSK)

Momenteel is er een begrotingstekort van 3,2 miljard euro. In een gesprek met Knack.be noemde N-VA-fractievoorzitter Peter De Roover het 'te veel' en zei hij dat het is nu aan de coalitiepartners om bijkomende maatregelen te nemen.'Ik moet eerlijk zeggen: ik schat in dat het bedrag nu nog zal stijgen in plaats van dalen', vertelt vicepremier Kris Peeters (CD&V) vrijdagochtend aan VRT. 'Maar we moeten nu eerst de werkgroep hun werk laten doen.''Er zijn natuurlijk discussies over hoe het nu zit met de uitgaves voor asiel en veiligheid - omdat Europa daar ook een belangrijke rol in speelt - of dat al dan niet structureel meegenomen moet worden. Maar', benadrukt de vicepremier, 'we moeten zeer zorgvuldig te werk gaan en ik wil eerst de cijfers stabiliseren dat we weten over hoeveel het gaat, om latere discussies te voorkomen en cijfers over misverstanden uit de wereld te helpen.' (NSK)