Kris Peeters (CD&V) krijgt de kriebels als hij het verwijt hoort dat de politiek al in campagne is. Hij niet, kan de minister-president niet genoeg benadrukken. "Een regering moet regeren." Ook met het initiatief van zijn eigen partij en voorzitter Wouter Beke om een wisselmeerderheid te vormen, is hij niet opgetogen. "Ik wil de puntjes op de i zetten: de meerderheid moet oplossin­gen vinden binnen de meerderheid", zo zegt hij in een interview in De Standaard en Het Nieuwsblad.

"De media schrijven graag dat we al in campagne zijn, want dan kun­ nen ze daar aan toevoegen dat we onver­antwoordelijk zijn. Dat is zo doorzichtig. Mijn campagne is nog niet begonnen, dat garandeer ik u. En ik wil er zo laat mogelijk mee starten", aldus Peeters.

Geen kandidaat-premier

CD&V-voorzitter Wouter Beke kondigde na het euthana­siedebat andere wisselmeerder­heden aan, maar Peeters vindt een wisselmeerderheid "absoluut not done, tenzij erg uitzonderlijk. Wisselmeerderheden leggen een hypotheek op de coalitie."

Peeters bevestigt ook nogmaals dat hij geen kandidaat-premier is. Op de vraag of zijn voorkeur uitgaat naar het minister-presidentschap in Vlaanderen, antwoordt hij: "Ik heb de afgelopen vijf jaar hard ge­werkt om die functie te upgraden. Mijn opvolger zal een job op niveau erven. Meer dan nu, inderdaad. Het Vlaamse budget groeit tot 38 miljard, dat is meer dan het federale. De minister-­president zal in de toekomst minstens evenwaar­dig zijn aan de premier. De man of vrouw die me opvolgt, krijgt een boeiende en machtige positie, waarin men veel ten goede kan veranderen voor de Vlaming." (Belga/TV)

Kris Peeters (CD&V) krijgt de kriebels als hij het verwijt hoort dat de politiek al in campagne is. Hij niet, kan de minister-president niet genoeg benadrukken. "Een regering moet regeren." Ook met het initiatief van zijn eigen partij en voorzitter Wouter Beke om een wisselmeerderheid te vormen, is hij niet opgetogen. "Ik wil de puntjes op de i zetten: de meerderheid moet oplossin­gen vinden binnen de meerderheid", zo zegt hij in een interview in De Standaard en Het Nieuwsblad."De media schrijven graag dat we al in campagne zijn, want dan kun­ nen ze daar aan toevoegen dat we onver­antwoordelijk zijn. Dat is zo doorzichtig. Mijn campagne is nog niet begonnen, dat garandeer ik u. En ik wil er zo laat mogelijk mee starten", aldus Peeters.CD&V-voorzitter Wouter Beke kondigde na het euthana­siedebat andere wisselmeerder­heden aan, maar Peeters vindt een wisselmeerderheid "absoluut not done, tenzij erg uitzonderlijk. Wisselmeerderheden leggen een hypotheek op de coalitie."Peeters bevestigt ook nogmaals dat hij geen kandidaat-premier is. Op de vraag of zijn voorkeur uitgaat naar het minister-presidentschap in Vlaanderen, antwoordt hij: "Ik heb de afgelopen vijf jaar hard ge­werkt om die functie te upgraden. Mijn opvolger zal een job op niveau erven. Meer dan nu, inderdaad. Het Vlaamse budget groeit tot 38 miljard, dat is meer dan het federale. De minister-­president zal in de toekomst minstens evenwaar­dig zijn aan de premier. De man of vrouw die me opvolgt, krijgt een boeiende en machtige positie, waarin men veel ten goede kan veranderen voor de Vlaming." (Belga/TV)