Hij reageert daarmee op de aankondiging van N-VA-voorzitter Bart De Wever dat er "pijnloos" geld gevonden zal worden voor onderwijs. "Enige behoedzaamheid is aangewezen", reageert Peeters vanuit Myanmar.

319 miljoen euro

De Vlaamse regering start woensdagavond de besprekingen over de begrotingscontrole en moet op zoek naar 319 miljoen euro om de begroting op het spoor te houden. Tegelijkertijd moet de Vlaamse regering middelen zoeken om het dreigende tekort aan plaatsen op school, onder meer in Antwerpen, aan te pakken.

N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester De Wever verklaarde op ATV dat N-VA-minister van Begroting Philippe Muyters een plan heeft voor die extra middelen voor onderwijs. Het zou gaan om een "pijnloze oplossing".

"Mijn kabinet heeft nog geen plan van minister Muyters ontvangen", reageert Peeters. "Ministers moeten zich aan de afspraken houden en vooraf geen publieke verklaringen doen. Partijvoorzitters moeten begrijpen dat dit de zaken er niet gemakkelijker op maakt", zegt Peeters.

Slechtst mogelijke campagne

"Onderwijs is een gevoelig dossier. We kunnen het ons als Vlaamse regering niet veroorloven dat capaciteitsprobleem niet aan te pakken. Maar we moeten de juiste beslissingen in consensus nemen".

Peeters wil sereniteit binnen zijn regeringsploeg. "Diegene die denken dat ze binnen de Vlaamse regering verkiezingen kunnen ingaan moeten beseffen dat ze de slechtst mogelijke campagne voeren. Als iedereen zich profileert, wordt het moeilijker". (Belga/TE)

Hij reageert daarmee op de aankondiging van N-VA-voorzitter Bart De Wever dat er "pijnloos" geld gevonden zal worden voor onderwijs. "Enige behoedzaamheid is aangewezen", reageert Peeters vanuit Myanmar. 319 miljoen euro De Vlaamse regering start woensdagavond de besprekingen over de begrotingscontrole en moet op zoek naar 319 miljoen euro om de begroting op het spoor te houden. Tegelijkertijd moet de Vlaamse regering middelen zoeken om het dreigende tekort aan plaatsen op school, onder meer in Antwerpen, aan te pakken. N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester De Wever verklaarde op ATV dat N-VA-minister van Begroting Philippe Muyters een plan heeft voor die extra middelen voor onderwijs. Het zou gaan om een "pijnloze oplossing". "Mijn kabinet heeft nog geen plan van minister Muyters ontvangen", reageert Peeters. "Ministers moeten zich aan de afspraken houden en vooraf geen publieke verklaringen doen. Partijvoorzitters moeten begrijpen dat dit de zaken er niet gemakkelijker op maakt", zegt Peeters. Slechtst mogelijke campagne "Onderwijs is een gevoelig dossier. We kunnen het ons als Vlaamse regering niet veroorloven dat capaciteitsprobleem niet aan te pakken. Maar we moeten de juiste beslissingen in consensus nemen". Peeters wil sereniteit binnen zijn regeringsploeg. "Diegene die denken dat ze binnen de Vlaamse regering verkiezingen kunnen ingaan moeten beseffen dat ze de slechtst mogelijke campagne voeren. Als iedereen zich profileert, wordt het moeilijker". (Belga/TE)